marți, 23 octombrie 2012

Trezita in zori de zi de C. C Hunter

Kylie luptă în continuare să facă faţă vieţii din lumea reală, dar şi celei din lumea fiinţelor supranaturale din care nu este sigură că doreşte să facă parte. Întrebarea Ce fel de creatură sunt eu? o urmăreşte continuu şi îşi doreşte mai mult decât orice să găsească răspunsul. Înconjurată de vampiri, vârcolaci, metamorfi, zâne şi vrăjitoare, trebuie şi ea, la rândul ei, să descopere ce puteri are şi ce loc ocupă în marea familie a creaturilor din lumea fantastică.

Dar, până atunci, are de înfruntat o fantomă insistentă care îi tot repetă că o persoană dragă ei îşi va pierde viaţa în curând, dar şi o creatură venită din partea întunecată a lumii supranaturale, care o urmăreşte pas cu pas. Curajoasa Kylie depăşeşte obstacole, realizează lucruri de care înainte nu era capabilă, trece prin momente palpitante şi tulburătoare, alături de adevăraţii prieteni.

Şi fiindcă totul se petrece în Shadow Falls, o tabără de adolescenţi, nu poate lipsi nici povestea romantică. Cine va fi alesul? Seducătorul Derek sau vârcolacul Lucas?

RECENZIE.
Kylie a inceput sa se acomodeze in tabara pentru supranaturali Shadow Falls. Cele doua prietene ale ei, vrajitoarea Miranda si vampirita Della, ii sunt alaturi si o sustin in incercarile de a descoperi ce fel de fiinta supranaturala este si de a-i gasi pe parintii lui Daniel, adevaratul tata al lui Kylie.
In ultimul timp, Kylie a inceput sa dezvolte tot mai multe abilitati supranaturale care o fac sa-si puna si mai multe intrebari despre ceea ce este ea cu adevarat si totodata sa se teama de aflarea raspunsului.
Curand, Kylie isi da seama ca ceva sau cineva, puternic si infricosator, o urmareaste prin padurea din jurul taberei, iar noi dusmani infioratori, care au propriile planuri malefice, ies la iveala.
Cand fantoma imbracata intr-o rochie alba care o viziteaza zilnic pe Kylie, o avertizeaza ingrozita despre faptul ca o persoana apropiata e in pericol de moarte, Kylie isi da seama ca, de data aceasta, s-ar putea sa nu o poata salva la timp pe cea care are nevoie de ajutorul ei.
In plus, atractia puternica pentru seducatorul Derek o face sa pasteze distanta fata de el, iar acesta pare din ce in ce mai ranit de respingerile si comportamentul ei schimbator. Curand, Lucas se intoarce, iar Kylie se simte, mai mult ca niciodata, sfasiata intre sentimentele pentru cei doi baieti.
M-am simtit foarte dezamagita de comportamentul lui Kylie fata de Derek din acest volum, de modul imatur in care abordeaza sentimentele pe care Derek i le trezeste. Preocupata doar de ea insasi si de parerea pe care ceilalti o pot avea despre ea, nu pare sa-i pese ca il raneste pe Derek, care, la fel ca in volumul anterior, este alaturi de ea, o ajuta si protejeaza, demonstrand cat de profunde sunt sentimentele pe care le nutreste pentru ea. In schimb mi-a placut modul in care evolueaza prietenia dintre Miranda, Della si Kylie, increderea, sinceritatea si sprijinul reciproc pe care si-l acorda una alteia cand se simt impovarate de problemele familiale sau amoroase.
Mi-au placut enorm de mult momentele in care atractia dintre Burnett si Holiday, zana si vampirul incapatanati si implusivi, este mai mult decat evidenta, momentele in care Derek este atat de tandru si protector cu Kylie in ciuda atitudinii ei schimbatoare si modul alert in care se desfasoara actiunea, care te face sa citesti cu rasuflarea taiata aventurile prin care trec rezidentii taberei Shadow Falls.
Trezita in zori de zi este un volum captivant si fermecator, imprevizibil si emotionant, care te cucereste de la prima pagina si te face sa astepti cu si mai multa nerabdare urmatorul volum si dezvaluirea secretului din spatele identitatii lui Kylie.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Coperta superba, ma bucur ca am pastrat imaginea aceasta. Eu sunt tare curioasa daca ramane cu Lucas(eu asa sper), desi ar merita putina sufeinta pt ca a plecat...

Alexandra Ioana spunea...

Coperta este superba,am primul volum,insa nu l-am citit deocamdata,astept sa ajung la el,dupa ce termin de citit Damnare de Lauren Kate.

Alex B. spunea...

Am citit prima carte şi mi-a plăcut mult. acum aştept să-mi ajungă şi a doua. Sper să fie o continuare pe măsură.

c spunea...

Lucas, Derek, fantomele, tatal lui Kylie, abilitatile ei din fiecare ramura, multe intrebari, putine raspunsuri, Derek, Derek, Lucas...
Oh, doamne, de ce in fiecare carte tre' sa existe un trio de-a dreptul fantastic si doi masculi pur si simplu formidabili, astfel incat nu poti alege intre ei?
Mai intai Jurnalele Vampirilor, apoi Academia Vampirilor, dupa aceea The Hunger Games, hai sa punem la socoteala si Dispozitive Infernale si in fiecare, dar in fiecare serie de succes trebuie sa fie acel triunghi amoros care pana la finalul seriei te scoate din sarite, deoarece nu stii cu cine va ramane fata, iar daca ramane cu ala pe care nu prea il agreezi incepi sa faci spume la gura si sa te certi cu lumea din jur ca tu vroiai sa sfarseasca cu preferatul tau.
Revenind la subiect, volumul asta m-a bagat mai in ceata ca primul. Kylie e sau nu e pe calea cea buna pentru a-si descoperi adevarata natura? Mai intai era suspecta ca-i vampir, apoi varcolac si dupa aceea metamor. Oh, doamne, ma bate serios gandul sa o cataloghez drep corcitura :)) Eh, poate in volumul 3 se mai linistesc apele si se mai lumineaza cararile, caci sunt al naibii de curioasa sa aflu care-i treaba cu puterile ei.
Si sa nu uitam de magnificii tipi din seria Shadow Falls.
Nu ma pot hotari! La inceput il uram pe Lucas, dar odata ce am inceput sa-l cunoc mai bine am inceput sa-l indragesc. Pe Derek in schimb de la inceput l-am simpatizat si am zis: " A ramas alaturi de Kylie pana la capat, asta-i tipul potrivit pentru ea."
Oricum, nu ma pot hotara -_-
Ideea este ca este o serie interesanta si merita citita! O recomand din tot sufletul!