marți, 14 august 2012

Daca ti-as spune ca te iubesc, ar trebui sa te omor (Fetele Gallagher #1) de Ally Carter

Faceti cunostinta cu Colegiul Gallagher. Un soi de Hogwarts pentru superspioane.

Cammie Morgan are cincisprezece ani şi este elevă la Colegiul Gallagher pentru Tinere Excepţionale, o şcoală de fete tipică, evident, tipică dacă la orice şcoală s-ar preda arte marţiale avansate la ora de Educaţie fizică, cunoştinţe despre cele mai noi arme ale războiului chimic la orele de Ştiinţe, iar elevele ar primi distincţii pentru spargerea codurilor CIA la orele de Informatică. Deşi pretinde că este o şcoală pentru genii, Colegiul Gallagher este de fapt o şcoală pentru superspioane, unde se învaţă 14 limbi străine, Decriptare, Cultură şi Asimilare şi Operaţiuni sub Acoperire (Op-Acop, cu fabulosul Joe Solomon).

Necazurile lui Cammie încep când îl cunoaşte pe Josh, un băiat din partea locului care habar nu are ce e ea de fapt. Iar pentru a-şi păstra secretele şi pentru a părea o fată obişnuită, Cammie trebuie să mintă, ceea ce duce la situaţii amuzante; căci, deşi ea poate să-i asculte convorbirile telefonice, să se infiltreze în calculatorul lui ca un hacker sau să-l urmărească prin oraş cu iscusinţa unui adevărat James Bond, adevărul e că nu ştie cum să se descurce într-o relaţie cu cineva care nu trebuie să afle niciodată adevărul despre ea.

Inteligent scrisă, plină de umor şi antrenantă, povestea e la fel de interesantă ca orice misiune Op-Acop (gândiţi-vă la o combinaţie Mission: Impossible şi Harry Pottercu o eroină în rolul principal  sau, poate, Îngerii lui Charlie în variantă adolescentină!).

Ally Carter, pe adevăratul ei nume Sarah Leigh Fogleman, s-a născut în 1974 în Oklahoma.
A urmat cursurile Universităţii de Stat din Oklahoma şi ale Universităţii Cornell.
Prima ei carte a fost un roman chick lit, Cheating at Solitaire (2005), a cărui continuare, Learning to Play Gin, a apărut în 2006. Tot în 2006 a fost publicat şi primul ei roman pentru adolescenţi,Dacă ţi-aş spune că te iubesc, ar trebui să te omor, cel dintâi volum din seria Fetele Gallagher, ce are ca subiect aventurile dintr-o şcoală de spioane, Colegiul Gallagher.
O altă serie pentru adolescenţi, din care au apărut deja trei volume, se numeşte Heist Society şi are în centrul ei o afacere de familie specializată în furturi.
Cărţile lui Ally Carter au fost publicate în peste douăzeci de ţări, apărând pe listele debestselleruri ale New York Times, USA Today, Wall Street Journal, precum şi Barnes and Noble, IndieBound şi Bookscan.

9 comentarii:

Cristina Criss spunea...

De mult timp tot asteptam sa apara :)) Sper sa fie un inceput de serie bun si sa imi placa. :D

Alexandra Gheorghiev spunea...

imi place descrierea si coperta foarte mult

andreiutz1997 spunea...

Ce ziceti de un proiect pe mai multe bloguri care sa se numeasca:"Foreign Books Challenge"?M-am gandit ca blogurile care vor sa participe sa selecteze cate 10 carti din strainatate a caror drepturi sa nu fi fost achizitonate in Romania.Perioada de desfasurare o vom stabili ulterior in functie de numarul blogurilor participante.Putem convinge astfel editurile din Romania sa achizitioneze cele trei carti finaliste.Va place ideea?Intrati pe We love books pentru a va inscrie blogul sau lasati un comentariu pe Heaven4books.Sper ca raspunsul vostru sa fie afirmativ!

Malina Rosca spunea...

As vrea sa mi le cumpăr dar, voi ce ziceți? merita?

Madalina's Books spunea...

@Malina, eu o sa mi le iau :). Din recenziile citite pe Good Reads par foarte dragute si amuzante cartile din aceasta serie. Abia astept sa le citesc :).

Malina Rosca spunea...

Atunci o sa-mi iau și eu primul volum și , dacă îmi place o sa le iau și pe celelalte!

Malina Rosca spunea...

Îmi place noua imagine a blogului !!!!!!

Jacqline spunea...

Mi-am achizitionat-o azi cu revista si sunt f nerabdatoare sa o citesc :D
Mi-ar fi placut sa pastreze cealalta coperta, dar e ok si asa :)

Cristina spunea...

Amuzante, da. pana si copertile par traznite intr-un mod bun...