vineri, 20 ianuarie 2012

Recenzie Taine de Sucub (Georgina Kincaid #5) de Richelle Mead

SEDUCŢIA ARE O LATURĂ ÎNTUNECATĂ.

Georgina Kincaid deţine puteri extraordinare. Nemurirea, seducţia, capacitatea de a adopta orice formă umană sunt o joacă de copii pentru un sucub ca ea.
Însă e cu totul altceva să ajute la organizarea nunţii fostului ei iubit. Georgina nu este sigură ce e mai rău: faptul că Seth se căsătoreşte cu o altă femeie sau că ea trebuie să colinde tot oraşul Seattle ca să probeze rochii de domnişoară de onoare.
Şi totuşi, adevărata ameninţare o reprezintă forţa misterioasă care-i bântuie gândurile şi încearcă să o ademenească pe un tărâm de dincolo.
Iar Georgina ştie că mai devreme sau mai târziu va fi prea slabă ca să i se mai poată împotrivi.

RECENZIE.
Taine de Sucub e unul dintre volumele mele preferate din seria Georgina Kincaid, captivant, imprevizibil si plin de taine care asteapta sa fie dezvaluite, in mare parte datorita momentelor in care ne intoarcem in trecutul Georginei, chiar daca doar prin intermediul viselor acesteia.
Intotdeauna m-au fascinat cartile a caror actiune se desfasoara cu secole in urma, de aici si pasiunea mea pentru seria steampunk Dispozitive Infernale.
Desi m-a durut ca Georgina era torturata de Oneiroi prin intermediul amintirilor ei si prin alterarea trecutului, nu am putut sa nu ador capitolele despre Kyriakos, Niccolo si Luc. Mi-a placut sa o vad pe Georgina indragostita si dornica sa-i protejeze de orice, chiar si de ea insasi, pe barbatii iubiti. Vulnerabila, tandra si incercand sa le salveze sufletele celor trei barbati, Georgina a ales de fiecare data sa se sacrifice, sa-i indeparteze de ea, provocandu-si suferinta si o noua deceptie, decat sa-i vada pierduti, desi nu intotdeauna le-a putut salva si viata odata cu sufletul.
Am putut sa inteleg cu atat mai mult iubirea ei pentru Seth si durerea ca nici el nu-i va putea fi alaturi, vazand ceea ce a simtit de fiecare data cand a renuntat la dragoste.
Mi-a placut foarte mult de Roman, care pe langa faptul ca e tulburator de sexy, e atat de atent si grijuliu cu Georgina, pune intotdeauna binele si sentimentele ei inaintea propriilor dorinte si incearca sa o protejeze impotriva a orice i-ar putea face rau.
Ma bucur ca, in sfarsit, Georgina si Seth nu vor mai lasa nimic sa-i desparta si vor lupta pentru a fi impreuna, chiar daca sufletul lui Seth este intr-un pericol la fel de mare precum inima franta de prea multe ori a Georginei. Imi pare rau pentru Roman, care e personajul meu preferat din acesta serie. Din pacate, Georgina nu-l iubeste pe el si cred ca atat ea, cat si el merita sansa de a fi fericiti dupa sute de ani de suferinta si singuratate, chiar daca nu impreuna, cum mi-as fi dorit eu.
M-a intrigat faptul ca Seth a numit-o pe Georgina Letha si nu pot sa nu ma intreb cine l-a ucis pe Erik si daca Jerome nu e cumva implicat in acesta moarte. Chiar daca ii e prieten Giorginei, faptul ca e demon si e fidel iadului, il determina sa nu-i marturiseasca adevarul Gorginei despre contractul ei, ba chiar sa faca orice pentru a o impiedica sa descopere singura ce se ascunde in contract. Nu-mi pot explica de ce i-a permis Simonei sa incerce sa-l seduca pe Seth folosindu-se de trupul Giorginei. Singura mea teorie e ca vroia sa vada daca Seth o va recunoaste pe Georgina, dar Seth i-a dovedit, salvand-o, ca sufletul lui o poate recunoaste si gasi oriunde pe femeia iubita.
Maddie mi s-a parut la fel de enervanta ca de obicei, in plus dovedind ca poate fi si ipocrita cand i-a reprosat Giorginei ca era impreuna cu Seth la doar o zi dupa ce ei doi s-au desparitit. Ea a facut acelasi lucru si nu cred ca nu a observat cat de mult suferea Georgina si cat de distrusa era dupa ce s-a despartit de Seth si de cate ori ii povestea despre relatia lor. O prietena si-ar da seama ca prietena ei sufera, dar cred ca Maddie nu vroia, din egoism, nu naivitatea falsa pe care o afiseaza, sa vada adevarul. In plus fratele lui Maddie, Doug, a observat foarte rapid privirile dintre Georgina si Seth, dar nu si-a dat seama de nimic cat timp cei doi erau impreuna? Atunci nu au fost la fel de evidente privirile celor doi indragostiti si momentele pe care le petreaceau impreuna in librarie, in vazul tuturor, sau personajul lui Seth care semana cu Georgina?
Adevarata naiva este Georgina, care a vrut sa vada ce e mai bun in Maddie si a crezut-o atat de inocenta cand venea vorba de cucerirea unui barbat, incat a incercat sa o ajute. Nu mi-a venit sa cred ca Maddie i-a reprosat Giorginei ca a avut o relatie cu iubitul ei, cand Georgina abia ii marturisise ca ea si Seth au fost impreuna inca dinainte ca ea macar sa se mute in oras. Singura indreptatita sa faca reprosuri era Giorgina, care a fost intotdeauna alaturi de Maddie, desi aceasta nu i-a fost alaturi cand suferea.
Sper ca urmatorul volum, pe care il astept cu nerabdare, sa ne ofere raspunsul la intrebarile ridicate de ultimele capitole din Taine de Sucub si sa aflam daca visul Giorginei, in care ea si Seth erau impreuna si aveau o familie fericita va deveni realitate. Imi doresc din suflet ca Roman sa-si gaseasca si el fericirea, iar Carter sa renunte la raspunsurile pline de ambiguitati si sa dovedeasca odata ca e de partea binelui, nu doar un martor care nu face nimic pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de un inger.

17 comentarii:

Zipy spunea...

Leda face ce face si ne uimeste cu o coperta uimitoare!!

Darkflayer spunea...

abia astept cartea

ioana alexandra spunea...

imi place coperta, este frumoasa

Oanna spunea...

Un volum foarte asteptat de multi cititori. :)

Bivolaru George-Cristian spunea...

Cate de ironica va fi Richelle Mead care a consacrat-o ca stil sunt foarte curios.

bloodsister spunea...

De-abia astept acest volum.Geogina Kincaid este una dintre cele mai bune serii aparute la Leda.

Andreea spunea...

Din pacate nu am citit seria,insa mi-ar placea

giorgiana spunea...

vai ce mi-au placut celelalte volume,,mai ales patimi de sucub pt. ca in final este cu seth...dar nu se poate, se casatoreste seth...vreau si eu cartea asta

Oanaaa. spunea...

Am auzit ca e foarte buna seria, mai ales ca e scrisa de Richelle Mead

JustLaugh spunea...

eu am citit doar primul volum..:-?..trebuie sa fac cumva sa sa le citesc si pe celelalte:D

Ade spunea...

Eu am citit primele 4 carti si sunt aceasta carte e superba.Merita citita!

Ade spunea...

Autoarea e geniala

Jacqline spunea...

Seria e geniala :D
Tot ce scrie Rachelle Mead merita citit :)

Unknown spunea...

Am citit-o si e super....toate volumele sunt

Jacqline spunea...

Inca o serie "must have" :D

Jacqline spunea...

Imi place ca pe toate copertile apar tipe dure :D

Jacqline spunea...

Mi se par mai reusite copertile nostre decat cele originale :)