sâmbătă, 22 septembrie 2012

Albastru de safir (Culorile Dragostei #2) de Kerstin Gier


Albastru de Safir, continuarea volumului Rosu de Rubin din
seria Culorile Dragostei de Kerstin Gier, a fost publicat in octombrie 2011 de editura Litera.

Rămăsesem împietrită, incapabilă să mai fac vreo mişcare sau chiar să respir. Degetele lui îmi atinseră cu grijă buzele, îmi mângâiară bărbia şi urcară pe obraji, până la tâmple.
Nu eşti o fată obisnuită, Gwendolyn, şopti el, trecându-şi degetele prin părul meu. Eşti cu totul şi cu totul deosebită. Nu ai nevoie de nici o Magie a corbului ca să fii specială pentru mine.
Chipul lui se apropie tot mai mult de-al meu. Când buzele lui îmi atinseră gura, am închis ochii. OK. Acum urma să leşin.


Să te îndrăgostesti în trecut nu este, poate, cea mai fericită idee. Gwendolyn tocmai a descoperit că a mostenit de la familia ei capacitatea de a călători în timp.
În Londra secolelor trecute, ea si Gideon au tot felul de probleme, cum ar fi: să salveze lumea sau să învete cum se dansează menuet (două lucruri nu tocmai usoare). În vreme ce atitudinea lui Gideon devine tot mai bizară, Gwendolyn se simte din ce în ce mai tulburată, până când misterul i se dezvăluie cutremurător de dureros, iar lucrurile se complică si mai tare.

RECENZIE.
Dupa ce in Rosu de Rubin viata lui Gwendolyn s-a schimbat pentru totdeauna in ziua in care a descoperit ca poate calatori in timp si ca ea este Rubinul, ultimul membru din cercul celor doisprezece calatori in timp, in Albastru de Safir actiunea este reluata din momentul in care s-a incheiat primul volum, iar pericolele care ii pandesc pe protagonisti sunt tot mai mari.
Confuza dupa sarutul lui Gideon, Gwen nu stie ce sa mai creada despre seducatorul ei partener, care ba este foarte tandru si protector cu ea, ba o trateaza cu raceala si aroganta. In plus, Gwen trebuie sa invete eticheta potrivita secolului XVIII pentru a participa la serata la care ea si Gideon au fost invitati de contele Saint Germain, iar misiunea lor de a colecta probe de sange de la ceilalti calatori in timp se dovedeste una din ce in ce mai dificila.
Dupa ce Gwen il intalneste in timpul unei calatori in trecut pe bunicul ei, Lucas Montrose, si il convinge sa o ajute sa afle adevarul despre Cavalerul de Smarald si despre secretele pe care le ascunde Ordinul si contele de Saint Germain, descopera ca in mijlocul ordinului e posibil sa fie ascuns un tradator.
Alianta Florentina, care de-a lungul secolelor a incercat sa distruga Ordinul Gardienilor si sa-i ucida pe calatorii in timp, a reusit sa-si infiltreze unul dintre membrii in randul Gardienilor, iar misiunile lui Gwen si Gideon devin tot mai periculoase.
La fel ca si primul volum, Albastru de Safir este captivant, plin de rasturnari de situatie, tradari neasteptate si momente care te tin cu rasuflarea taiata. Desi povestea de dragoste dintre Gwen si Gideon evolueaza putin prea rapid iar viitorul acesteia este incert, momentele pe care cei doi le petrec impreuna sunt romantice, amuzante, dar si incarcate de suferinta si permanente framantari.
Mi-a placut foarte mult ca prologul si epilogul ambelor volume din seria Culorile Dragostei sunt narate din punctul de vedere al lui Paul de Villiers, cel banuit ca ar fi furat impreuna cu Lucy Montrose primul cronograf pentru a-l impiedica pe contele Saint Germain sa-si indeplineasca planurile ascunse.
Personajele secundare, fratii lui Gwen, cea mai buna prietena a acesteia, Leslie, dar si mai noii Raphael si garguiul Xemerius sunt fermecatoare si amuzante, intotdeauna dispuse sa-i dea o mana de ajutor eroinei si sa o sustina in elucidarea misterelor ascunse de Gardieni.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Mi se pare foarte interesanta seria. Am citit si eu primul volum urmand sa le cumpar si pe celelalte. Si cand ma gandesc ca prima data nu ma atasese coperta...

Cristina Criss spunea...

Dupa ce cititsem primul volum, imi lasase impresia ca seria va fi una foarte buna, iar dupa al doilea chiar m-am indragostit de "Culorile dragostei" si sper ca luna aceasta sa imi iau si ultimul volum din serie. :D