vineri, 21 septembrie 2012

Recenzie Rosu de Rubin (Culorile Dragostei #1) de Kerstin Gier

O călătorie în timp este anunţată de obicei cu câteva minute, ore sau chiar zile înainte, prin senzaţii de ameţeală ce afectează capul, stomacul şi/sau picioarele. Primul salt în timp, numit şi saltul de iniţiere, are loc între al șaisprezecelea şi al șaptesprezecelea an de viaţă al purtătorilor genei.
(Extras din Cronicile gardienilor, vol. II, Reguli general valabile)

Uneori poate fi o adevărată povară să trăiesti într-o familie cu atât de multe secrete. Cel putin asa gândeste Gwendolyn, o adolescentă de saisprezece ani, până în ziua în care se trezeste brusc în Londra secolului trecut. Atunci îsi dă seama că s-ar putea ca ea însăsi să fie cel mai mare secret al familiei sale, căci a mostenit capacitatea de a călători în timp. 
Ceea ce nu realizează ea este faptul că n-ar trebui să-ti permiți să te îndrăgostesti când te afli prins între două epoci căci asta poate complica lucrurile si mai tare. Mai ales că nici în trecut lucrurile nu mai sunt cum erau odată.

RECENZIE.
Descendenta a familiei Montrose, Gwendolyn a trait intotdeauna in umbra verisoarei ei, Charlotte, cea care este considerata mostenitoarea genei de calatoare in timp.
Membre ale unui ordin secret numit Loja Gardienilor, bunica si matusa lui Gwen, si-au dedicat intrega viata pregatirii Charlottei pentru ziua in care va calatori pentru prima data in trecut. In schimb, Gwen a dus o viata tipica unei adolescente obisnuite, petrecandu-si timpul impreuna cu mama ei, fratii mai mici si cea mai buna prietena. In timp ce verisoara ei invata scrima, limbi straine si eticheta potrivita fiecarui secol, Gwen incearca sa ascunda faptul ca poate vedea si vorbi cu fantomele.
Dar, intr-o zi, totul se schimba, cand nu Charlotte este cea care face prima calatorie in timp, ci Gwen. Ingrozita de faptul ca nu poate controla aceste calatorii, Gwen ii dezvaluie adevarul mamei ei si ii intalneste pentru prima data pe membrii lojei secrete a Contelui de Saint Germain, asa numitii Gardieni care i-au protejat pe calatorii in timp de-a lungul secolelor, si pe celalalt calator in timp, descendentul familiei Villiers, Gideon.
Noul ei partener de calatorii in timp, Gideon, nu este deloc incantat de cea care o va inlocui pe Charlotte si nu ezista sa-si exprime, cu duritate, parerea despre Gwen, pe care o considera neintiata in tainele calatoriilor in timp si nedemna sa-l insoteasca.
Curand, Gwen va descoperi ca familia ei si cea a lui Gideon ascund mai multe secrete decat se astepta si ca planurile Contelui de Saint Germain pot fi mult mai periculoase decat par sa creada membrii Ordinului.
Nu trece mult pana cand Gwen si Gideon sunt prinsi in capcana si atacati de dusmani necunoscuti cu propriile scopuri ascunse.
Captivant, palpitant si romantic, Rosu de Rubin este un volum fermecator si amuzant, in care trecutul invie sub ochii protagonistilor si ai cititorului, dezvaluind perioade fascinante si pline de mister din trecutul Londrei si al Angliei.
Personaje memorabile, care au starnit curiozitatea si au aprins intotdeauna imaginatia cititorilor, precum Contele de Saint Germain ( posibil detinutor al cretului nemuririi), costumele de epoca si duelurile, fizice sau verbale, fac din acest volum unul plin de rasturnari de situatie, societati secrete, tradari si planuri intunecate.
Gwen, eroina seriei Dragoste Eterna, este inteligenta, curajoasa, puternica, amuzanta si incapatanata. Il infrunta pe Gideon si pericolele cu care se confrunta, accepta fara sa se opuna misiunile primite de la membrii ordinului si este loiala in ciuda neincrederii pe care i-o arata acestia.
Pe de alta parte, Gideon, este genul de personaj de care ai nevoie de mai mult timp sa te atasezi. Desi, la inceput, nu are incredere in Gwen, o trateaza cu superioritate, este arogant, rece si dur, pe parcurs descopera in aceasta un partener care il sustine si care ii este alaturi la nevoie.
Rosu de Rubin este un volum pe care fanii calatoriilor in timp, al romantismului, al secrelor si al momentelor pline de tensiune il vor adora cu siguranta.

3 comentarii:

Unknown spunea...

Cu recenzia ta mi-am aduse aminte de partile care mi-au placut cel mai mult in primul vol

Cristina Criss spunea...

Mi-a placut foarte mult cartea, este foarte buna pentru ca am reusit sa gasesc de toate in ea, de la umor pana la tristete, mister, actiune si toate imbinate cu calatoriile in timp. :x

Unknown spunea...

Îmi puteți spune si mie va rog de unde pot să cumpăr si eu toate cele 3 volume va rog frumos ?