luni, 7 martie 2011

Jocurile Foamei de Suzanne Collins


Jocurile Foamei este primul volum din seria omonima scrisa de Suzanne Collins.

Bestseller international publicat in 32 de tari.


Ai putea supravietui in salbaticie, de unul singur, cand toti cei din jur fac tot ce pot ca sa nu apuci dimineata urmatoare?


Intr-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odata ca America de Nord se intinde natiunea Panem. 

Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douasprezece districte conduse cu o mana de fier, in fiecare an este organizat un concurs sadic si sangeros, Jocurile Foamei. 

Douazeci si patru de adolescenti sunt rapiti de langa familiile lor si aruncati in lupta pe viata si pe moarte, televizata in direct si urmarita cu frenezie. 

Doar unul dintre ei se va intoarce acasa faimos, bogat si viu. Cine va castiga cursa nebuna pentru supravietuire?


RECENZIE.

Dramatica, pasionala si tulburatoare, Jocurile Foamei este una dintre cele mai captivante si frumoase serii pe care le-am citit. Povestea tragica a personajelor este induiosatoare, iar durerea, teama si suferinta lor sunt sfasietoare.
Cartea incepe in ziua in care sunt alesi doi tineri din fiecare dintre cele 12 districte pentru a lupta pana la moarte in arena Jocurilor Foamei. In Panemul post apocaliptic, cetatenii instariti locuiesc in Capitolul avansat tehnologic si prosper, in timp ce in cele 12 districte, oamenii traiesc in saracie si sunt fortati sa munceasca pentru bunastarea locuitorilor privilegiati ai Capitolului.
Intr-o lume in care cei puternici lupta pentru a supravietui, iar cei slabi sunt infometati pana la moarte, Katniss incearca sa-si tina familia in viata, vanand in padurile din afara Districtului, riscand zilnic sa fie prinsa si ucisa. Cand sora lui Katniss este aleasa ca tribut al districtului 12, Katniss ii ia locul, stiind ca nu are nicio sansa sa supravietuiasca. Impreuna cu Peeta, celalalt tribut ales, si Haymitch, singurul castigator al Jocurilor Foamei din districtul lor, Katniss porneste spre Capitol pentru antrenamentele si pregatirile premergatoare Ceremoniei de deschidere a Jocurilor.
Una dintre eroinele mele preferate, Katniss este un personaj minunat. Puternica, altruista, responsabila si inteligenta, Katniss se doveste a fi unul dintre cei mai abili concurenti. Capacitatea ei de sacrificiu si loialitatea de care da dovada fata de Peeta si Rue sunt coplesitoare si admirabile.
Peeta, baiatul care ardea painea pentru a i-o putea da fetei sarace de care a fost indragostit toata viata, este unul dintre cei mai romantici eroi ai literaturii distopice. Protector, bland si tandru, Peeta este decis sa o protejeze pe Katniss si sa o ajute sa supravietuiasca, indiferent ce sacrificii va trebui sa faca. Peeta se doveste a fi cel mai puternic aliat al lui Katniss, cel care ii vegheaza fiecare pas, in ciuda faptului ca doar unul dintre ei poate fi invingatorul competitiei.
Jocurile Foamei este un volum care-ti da speranta, dar care iti frange inima. Am plans, am suferit si am simtit disperare si revolta alaturi de protagonistii uneia dintre cele mai socante si provocatoare portretizari literare a naturii umane. Un volum must read, Jocurile Foamei te va cuceri de la primele pagini si te va face sa-ti fie imposibil sa te opresti din citit pana la ultima pagina.

18 comentarii:

Darkflayer spunea...

am auzit de cartea asta ,dar nu prea ma incanta.dar cred ca as citi'o.nu imi plac copertile.

Addicted to kryptonite spunea...

am auzit numai lucruri bune despre seria asta, da' eu nu stiu ce sa sun
titlurile nu-mi plac, iar copertile sunt total nepotrivite si....urate
da, este un bun subiect pentru un serial/film sau asa ceva, da' nu cred ca mi-ar place sa citesc asa ceva.

bloodsister spunea...

mada,ai citit aceasta serie?daca da,cum ti s-a parut? eu inca n-am apucat sa o citesc,dar ma gandesc s-o cumpar (te-am intrebat in special pe tine pentru ca am observat ca avem cam aceleasi gusturi in materie de lectura)

Enescu Sînziana spunea...

seria asta e fantastica.
da, copertile sunt nepotrivite.. cele din afara sunt mult mai ok
recomand seria asta..sincer nu am auzit pe nimeni sa se planga de ea....

recomand seria asta..daca la inceput ezitam daca sa cumpar sau nu cartile acum dupa ce le-am citit e in topul cartilor preferate.

Darkflayer spunea...

am primit cartea.multumesc inca o data

ioana alexandra spunea...

si eu recomand seria, e superba, nu te plictisesti deloc, are f. multa actiune
Revolta inca n-am apucat s-o citesc, dar imi pare rau ca e ultima carte din seria asta:(
abia astept filmul:X

Geanina spunea...

Am auzit de seria acesta , dar imi displac copertele si am evitat sa citesc descrierea , adica cat de naspa : sa fii rapit si dus in lupta :(

Madalina spunea...

@bloodsister:inca nu am citit seria :)ieri mi-am comandat-o de pe site-ul nemira(pachetul jocurile foamei cu cele 3 volume costa doar 50 de lei la promotie)mie mi-a recomandat-o Sînziana :).am citit recenzia ei pt aceasta serie si mi s-a parut foarte interesanta.
dupa ce o citesc o sa-ti povestesc cum mi s-a parut :)

Oanna spunea...

Am auzit de seria aceasta dar mereu am ezitat daca sa o citesc sau nu. Dupa ce am vazut parerile voastre cred ca voi profita de oferta de la Nemira si o voi cumpara si eu :)

bloodsister spunea...

am vazut si eu oferta,si ma gandeam sa profit de ea,de aceea am incercat sa aflu cat mai multe pareri.acum nu stiu ce sa fac:sa mai astept sau s-o cumpar?!hmmm

Madalina spunea...

eu am cumparat-o acum pt ca nu cred ca o sa mai apara curand o asa promotie si sunt curioasa cum sunt cartile.nemira face destul de des promotii(acum o luna era promotie 1+1 gratis si-ti puteai alege ce carte vrei gratis la acelasi pret cu volumul cumparat).

Duca Blueheart spunea...

A mai spus cineva ca seria este mai buna pentru un film decat sa o citesc si sunt intru totul de acord. Cred ca e prima data cand o sa astept filmul fara a citi cartea.

Andreea spunea...

Trebuie sa primesc in curand primul volum:X Abia astept:x

Zipy spunea...

Seria asta este uimitoare, abia astept 23 martie

Ade spunea...

Vreau sa citesc seria cat mai curnad

Oanaaa. spunea...

My no. 1 ! :x Geniala serie! Nu o ratati!

JustLaugh spunea...

dada:X..niste carti pe care nu le voi uita niciodata!!:D

Simiii spunea...

Cartile mi-au placut enorm de mult, la fel si filmul. Le-am devorat practic in 3 zile. Abia astept si ecranizarea volumul 2 :D