duminică, 20 martie 2011

Banchetul Nebunilor (Vampirii din Morganville #4) de Rachel Caine

Morganville nu este ceea ce pare.Vampirii domnesc asupra orasului si a tuturor celor care locuiesc in el.

In orasul universitar Morganville, vampirii si oamenii au invatat sa trasca intr-o pace relativa. Totusi unii studenti,cum este si Claire Danvers,stiu ca dupa lasarea intunericului, invatatura poate fi lasata pe planul doi, mai importanta fiind supravietuirea.Si asta mai ales dupa sosirea domnului Bishop,tatal Ameliei,un vampir malefic dornic de putere si care actioneaza dincolo de orice reguli.Ceea ce doreste el este inimaginabil de sinistru.
Abia in seara unui banchet, la care participa toti vampirii, alaturi de partenerii lor umani,Claire realizeaza care este planul lui Bishop,ca si complicata si funesta capcana pe care le-o intinde cetatenilor cu sange cald din Morganville.

RECENZIE.
Banchetul Nebunilor m-a tinut cu respiratia taiata de la primul pana la ultimul capitol. Vampirii nou veniti in oras sunt periculosi, cruzi si inspaimantatori si par sa aduca odata cu ei mai multa panica si teama in micutul orasel.
Claire s-a maturizat, a devenit puternica si curajoasa, a invatat sa infrunte pericolul fara ezitare, a luptat sa-i apere pe cei dragi si i-a unit pe oameni si vampiri in fata amenintarii. Aliante neasteptate se formeaza, iar personaje pana acum crezute pierdute si innebunite de boala si timp, devin luptatori centrali in planurile fondatoarei orasului, Amelie. M-a impresionat inteligenta Ameliei, capacitatea ei de a planui totul pana in cel mai mic detaliu si de a anticipa urmatorul pas al dusmanului, dar si al aliatilor, dar cel mai mult m-a impresionat faptul ca i-a protejat pe Shane si Eve.
In tragedia banchetului mi-a starnit rasul juramantul lui Myrnin, m-a induiosat permanenta lui lupta cu nebunia si m-a intristat momentul in care a parasit-o pe Claire in fata pericolului, doar pentru ca mai apoi sa descopar cat de mult a riscat, cat de curajos si cat de loial era fata de Amelie.
Intr-o lume in care vampirii respecta cu greu legile impuse si cu atat mai putin respecta viata unei fiinte umane, Oliver, un vampir care pare atat de rece, nepasator si crud, care i-a facut atat de mult rau lui Michael, a protejat-o pe Claire si a luptat impotriva celor ca el alaturi de cea care parea sa-i fie cel mai mare dusman, Amelie.
M-a surprins si m-a impresionat sa vad oamenii oprimati de vampiri de zeci de ani, ridicandu-se sa le ofere sangele lor atunci cand fondatoarea era ranita si orasul era distrus in jurul lor. Vampiri si oameni, captivi intr-un oras in pericol, s-au unit in fata dusmanului care le ameninta stabilitatea si pacea oricum fragile.

10 comentarii:

Darkflayer spunea...

cel de pe coperta pare mai mult o fata.
am auzit de serie.se pare ca este interesanta

Theo spunea...

am citit de seria asta si pare foarte interesanta! copertile sunt foarte interesante! Dar nu a aparut si volumul 3 de curand?

irinantischool spunea...

Wtf? chiar speram ca o sa fie o coperta mai calumea... si daca ala este Shane, de pe coperta, chiar o sa imi dea lacrimile, dar nu de bucurie. Macar are privirea aia de cuceritor," gagiu"

Madalina spunea...

:)))si mie mi se pare foarte amuzant cand Michael si Shane isi spun unul altuia gagiu.Ador Vampirii din Morganville :)

Andreea spunea...

Am volumul,insa nici acum nu am reusit sa-mi iau volumul trei :-<

vdm:X:X:X spunea...

Eu mi-l imaginam altfel pe Shane si nu-mi pasa de coperta eu mi-l imaginez cum vreau !Acesta este farmecul cartii!:))si mie mi s-a parut fun cand isi spuneau ,,gagiu"=))Acum mi-am comandat volumul 4 si sper sa-mi ajunga curand:)

Ade spunea...

:X :X Fain!

Zipy spunea...

Seria care ma umple pe dinauntru, foarte tare, smecherie!!

Oanaaa. spunea...

Of, eu nu am niciun volum din serie:((

JustLaugh spunea...

e unul dintre cele mai bune volume al seriei:D