joi, 3 februarie 2011

Recenzie Eu sunt Numarul Patru de Pittacus Lore

Eu sunt Numarul Patru este primul volum din seria omonima scrisa de Pittacus Lore.

Nouă dintre noi au sosit aici.
Arătăm ca voi.
Vorbim ca voi.
Trăim printre voi.
Dar nu suntem ca voi.
Putem face lucruri la care visaţi.
Avem puteri pe care vi le doriţi.

Suntem mai puternici şi mai rapizi decât orice aţi văzut vreodată. Suntem supereroii din filme şi din benzi desenate pe care-i veneraţi, dar suntem reali. Planul nostru a fost să ne maturizăm, să ne antrenăm, să fim puternici, să devenim unul şi să-i înfruntăm.
Dar ei ne-au găsit şi ne-au luat-o înainte, au început să ne vâneze. Acum suntem cu toţii fugari. Ne petrecem vieţile în umbră, în locuri unde nu s-ar gândi nimeni să ne caute, amestecându-ne printre oameni. Am trăit printre voi fără s-o ştiţi.

Dar ei ştiu.
L-au prins pe Numărul Unu în Malaysia.
Pe Numărul Doi în Anglia.
Şi pe Numărul Trei în Kenya.
I-au ucis pe toţi.
Eu sunt Numărul Patru.
Eu sunt următorul.

RECENZIE.
Eu sunt Numarul Patru este un volum care m-a tinut cu sufletul la gura de la prima pana la ultima pagina. M-a induiosat povestea trista a lui John, sacrificiul lorienilor, moartea cumplita si tulburatoare a lui Henri, razboiul care a distrus planeta Lorien si tragicul inceput al volumului, moartea numarului Trei, care este vanat si ucis cu cruzime de mogadorieni.
John a fost crescut si protejat de cepanul sau, Henri, care si-a dedicat intreaga viata antrenariii tanarului lorian pentru ca acesta sa-si poata controla puterile speciale mostenite pentru a lupta impotriva mogadorienilor.
Pe masura ce mostenirile lui John devin tot mai puternice, Henri este tot mai ingrijorat ca mogii le vor descoperi locatia si vor incerca sa-l ucida si pe cel de-al patrulea lorian. Curand, John se indragosteste de Sarah si impreuna cu aceasta si prietenul lui, Sam, decide sa lupte impotriva mogadorienilor, care vor veni sa-l vaneze.
Atacul mogadorienilor este neasteptat, violent si plin de cruzime, iar in lupta impotriva acestora John este ajutat de Sarah, Sam si Numarul Sase, dar si de un aliat neasteptat, catelul sau Bernie Kosar.
Cumplita lupta il lasa pe John ranit, cu sufletul frant dupa moartea lui Henri si fortat sa paraseasca orasul si sa pe fata pe care o iubeste pentru a-i cauta pe ceilalti membri ai Gardei veniti odata cu el pe Pamant.
Doar impreuna cu prietenii si aliatii lor, ultimii supravietuitori ai Lorenului ii vor putea invinge pe Mogadorieni si vor putea salva planeta unde au descoperit, in urma cu doisprezece ani, un nou camin.

10 comentarii:

Addicted to kryptonite spunea...

imi place descrierea, trailer-ul l-am mai vazut. dar au stricat-o complet cu coperta asta

Darkflayer spunea...

coperta nu imi palce.am mai citit descrierea cartii si am mai vazut trailerul

Geanina spunea...

Am auzit de film si abia il astept , Alex mi se pare un actor superb , f talentat si cred ca rolul i se potriveste .:)
Cartea pare interesanta , dar coperta nu imi place deloc (exceptand faptul ca il are pe Alex pe coperta ).

Madalina spunea...

da,am postat descrierea acestei carti si trailer-ul si in 4 ianuarie,cand v-am anuntat ca in curand o sa apara la nemira :) abia astept sa citesc cartea si sa vad filmul,mai ales pt ca alex e unul dintre actorii mei preferati :)

andres spunea...

Filmul e foarte bun. Nu m-a facut decat sa imi doresc o continuare. Cartea presupun ca e mult mai buna. Sunt curioasa...

Andreea spunea...

Sper sa citesc si eu cartea cat de curand

Ade spunea...

Nu prea ma atrage subiectul cartii..

Zipy spunea...

Si eu am vazut filmul, a fost super, mi-a placut foarte mult, dar din pacate nu am citit si cartea si tanjesc dupa ea!!

Oanaaa. spunea...

Haha :d vreau si eu sa o citesc :d

Unknown spunea...

Am vazut acest film cu mult timp in urma. Habar nu aveam ca exista si cartea. Ma bucur totusi ca am aflat acum.