luni, 15 noiembrie 2010

Concurs Jurnalele Vampirilor:Intoarcerea:Caderea Noptii

Incepand de astazi puteti participa la concursul Jurnalele Vampirilor.Raspunde la urmatoarea intrebare:
Care este personajul tau preferat din seria de carti Jurnalele Vampirilor?Argumentati.
Cel mai original raspuns va fi premiat cu volumul 5 din seria Jurnalele Vampirilor,Intoarcerea:Caderea Noptii de L.J Smith.
Concursul se desfasoara intre 15 si25 noiembrie.Castigatorul va fi anunat in data de 25 noiembrie.Succes.

Ca o surpriza,cel mai activ vizitator de pe blog va fi premiat cu un volum Balul Fetelor Moarte,din seria Vampirii din Morganville de Rachel Caine.
Concurs sponsorizat de Editura Leda www.ledabooks.ro

17 comentarii:

Enescu Sînziana spunea...

cartea e superba
succes celor care participa

Miruna spunea...

Mada as avea o sugestie daca nu te superi...sa primesti raspunsurile prin e-mail pentru ca am observat ca se practica...trasul cu ochiul. :) Si nu e corect ca unul sa se inspire de la altul,se dezvolte ideea in ultima clipa si asta e.. :)) Consider eu ca ar fi mai bine asa. ;)) Daca nu,am sa adopt si eu tactica asta si am sa trimit in ultima clipa. :))
Felicitarile mele pentru blog! >:D< Faci treaba super buna si mi-ai adus in vizor foarte multe carti frumoase pe care nu le stiam...

Laurika spunea...

Personajul meu preferat este Damon. De ce?Cam complicat sa argumentez de pe imi place de el. Damon este tipul rau in toata povestea asta...cel putin asa il privesc unii la inceput. De prima data cand a aparut , m-am decis ca voi fi Team Damon. MI-a placut felul lui de a fi, caracterul si faptul ca ii placea pericolul. Damon se baga in toate incurcaturile posibile si m-ai ales m-a impresionat la el faptul ca nu a renuntat la a o cauta pe Katherine. Asta referindu-ma la serial. In carti Damon pare altfel..putin din serial imbinat cu altceva. Certandu-se mai mereu cu Stefan si fiind altfel m-a facut sa-la dor. La Stwefan nu mi-a palcut ...era aceiasi ideee siropoasa ..tipul vampir bun se intalneste cu tipa om se indragostesc si asta bea sange de om si nu vrea sa o raneasca. MI s-a parut prea ...cum sava zis la fel. Pe cand Damon..nu ii pasa de nimic. Nimic inafara de el ..pentru ca el manca oameni.Pur si simplu vroia sa fie fericit si ina celasi timp..o iubea si per Elena. Acesta este argumentarea mea sper sa fie buna si noroc si celorlalti.

Andreea spunea...

Personajul meu preferat din Jurnalele vampirilor este Damon.De ce el ?Simplu.Desi toata lumea il poate considera un personaj negativ ,faptele lui nu izvorasc dintr-o pura rautate ,ci dintr-un trecut mai trist .
De multe ori dovedind o mai multa bunatate ,decat altii .

Laurika spunea...

am o intrebare pe langa concurs : se organizeaza concurs si la ingerul noptii? sau nu stiti nimic sigur.

Madalina spunea...

@Miruna:imi pare rau daca au existat persoane care s-au inspirat din raspunsul altora si sper ca acest lucru sa nu se mai repete.raspunsurile vor fi in continuare postate pe blog pt ca toti participanti sa le poata vedea si pt demonstrarea corectitudinii concursului.

Miruna spunea...

Corectitudinea concursului se poate demonstra ulterior expirarii termenului.Le poti posta tu aici...ma rog nu mai conteaza...

Georgiana spunea...

Pai...personajul meu preferat din Jurnalele Vampirilor e Damon , deoarece ...fara el cartea ar fi prea seaca , prea monotona , nu ar avea nicio noima....el determina actiunea...(in mare parte) si ...imi place felul in care face lucrurile , nepasarea pe care le `o arata celorlalti ...dar in realitate...ii pasa si inca mult...asta e doar o parere...parerea mea.
De asta imi place mie Damon.

Georgiana , Tg-Jiu

Duca Blueheart spunea...

Ma plictisesc si nu am ce face, asa ca m-am decis sa ma inscriu la acest concurs sa vad daca am noroc.
Mi-e greu sa aleg un personaj din carte, pentru ca toate personajele sunt foarte bine descrise si creeate, fiecare avand viata si culoarea lui.
Eu am fost placut impresionata de trei personaje: Stefan, Bonnie si Meredith. Toate mi s-au parut a fi perfect realizate si evidentiate prin anumite metode artistice: La Stefan am adorat pur si simplu decsrierea fizicului (mai ales ochii), iar Bonnie si Meredith, au fost foarte bine evidentiate prin caracterele lor perfect contrarii. exact ca...Apollo si Dionysos, veselia si calmul care salveaza aparentele.
Dar trebuie sa recunosc ca cea care mi-a placut in mod special a fost Meredith, prin calmul si sangele rece de care a dat dovada in situatiile "extreme". Ea a fost mereu personajul cu picioarele pe pamant care mereu actiona dupa ce se gandea la consecinte inainte.
Imi placea felul ei de a privi lucrurile si de a gandi. Adica am fost placut impresionata de atitudinea ei fata de Alaric, in sensul ca dedsi tinea la el, aceasta a pastrat distanta, controlandu-si actiunile si felul de a fi, acordandu-si o nota de mister.
Desi la inceput nu am fost dee acord cu atitudinea ei fata de transformarea Elenei, pot spune ca acum o inteleg perfect, adica mi se pare normal ca sa se teama de un vampir, nestiind cum este. Adica in viziunea mea, ca si a ei (preupun) nu poti fi prieten cu o creatura a noptii, stiind ca poti sa-i fii prada, dar m-am bucurat ca a pus prietenia lor mai presus de frica si de aparente, pastrand estentele ei.
In concluzie, consideer ca Meredith este un personaj complex, care in urma suferintelor din trecut si-a facut o personalitate puternica si ea insasi a devenit punctul de sprijin al prietenilor ei, avand puterea necesara de a le da speranta, atunci cand ea se credea pierduta.

Si cred ca e gata cu filosofatul...

iimaginarium spunea...

Pai ma gandeam sa ma inscriu si eu cine stie poate am ceva noroc...
Asa nu pot alege un personaj,doua adica Katherine Pierce si Elena Gilbert,pentru ca sunt combinatia perfecta ditre bine si rau,puritate si jocuri murdare.
Elena si Katherine sunt cele mai bine structurate personaje intrucat daca am fi sa le unim ele ar fi un intreg(un om)deoarece avem o parte buna si una rea,diabolica,sadica si de neinteles.Pentru ca nu exista oameni care nu au o parte buna sau o parte rea si cam de aceea sau format doua personaje forte bine structurate.
Reprezentand alstfel un fel de ci si iang care se tot ciocnesc pana cand una dintre ele va castiga.
De aceea imi plac aceste doua personaje care se tot ''bat'' pe tot timpul actiunii.

Anonim spunea...

Personajul meu preferat este Damon Salvatore,deaorece inca din prima carte mi-a trezit interesul.In prima carte apare intr-un mod misterios.Este un ,,vampire”in adevaratul sens al cuvantului,adica o fiinta fara sentimente,care ucide doar pentru a-si asigura existenta.Misterul care il inconjoara ma face sa ma interb ,,Ce va face data viitoare?”.Este imprevizibil,din punctual meu de vedere.Insa faptul ca nutreste sentimente pentru Elena ,pe care le ascunde sub masca indiferentei si a duritatii mi se pare interesant.Acum lasa a mai fi o fiinta destinata intunericului si da dovada de sentimente frumoase,cum ar fi iubirea.In episodul in care ii marturiseste Elenei ca o iubeste,mi se pare un moment in care el se schimba total.Insa da dovada de lipsa de egoism cand ii o face sa uite ceea ce tocmai ii destainuise.Chiar daca Elena este cu Stefan ,el continua sa o ajute ,pentru ca dupa parerea mea o iubeste neconditionat,incercand sa faca din imposibil ,posibil.

Nume:Vircan Issabel Florentina
Adresa:Dabuleni,judetul Dolj,strada Aurel Vlaicu,nr.47

Petra spunea...

L.J. Smith ne delecteaza cu un cockteil fascinant de personaje complexe din punct de vedere al caracteristicilor morale. Desi Elena se afla in prim-plan , parerea mea este ca Damon declanseaza intriga intregii serii. De aceea preferintele mele se indreapta spre acest personaj, cu toate ca la inceput este antagonistul romanului. In primul rand Damon Salvatore este un simbol al misterului masculin, generand elementul de ambiguitate , care contribuie la conturarea "interesantului" cartilor. Cu toate ca portretul lui moral contine mai multe aspecte negative, el este elementul care dinamizeaza actiunea si pot spune ca este in acelasi timp si motivul pentru care am "devorat" JURNALELE VAMPIRILOR , desi mi-a creat un sentiment de regret dupa ce am terminat de citit cartile. In plus este personajul care sufera cea mai ampla schimbare pe parcursul operei, ajungand de la statutul de dusman, la statutul de prieten sau aliat. Aceasta schimbare se accentueaza prin relatiile lui cu ceilalti actanti , dar si prin sentimentele fata de protagonista, Elena. Daca la inceput Damon poarta eticheta de "dur" , in final ajunge sa isi dezvaluie latura sensibila, care il determina sa-l ajute pe Stefan si pe prietenii Elenei.
In concluzie, desi Damon portretizeaza la inceput tipul de personaj dur, fara scrupule, el reuseste sa se indrepte din punct de vedere sentimental. Astfel consider ca in ciuda defectelor sale, Damon este un personaj aparte, care merita afectiunea Elenei.

Theodor Boia spunea...

Personajul meu favorit din carte este Damon, fiindca reuneste toate caracteristicile specifice unui vampir de roman, dar isi pastreaza dincolo de actiunea cartii, esenta de protagonist, pe parcursul actiunii osciland intre a fii pozitiv sau negativ. Este diferit de alte personaje vampir, este crud si nemilos, dar la momentul potrivit poate fii protector si iubitor fata de Elena pentru care isi risca viata in repetate randuri.

Addicted to kryptonite spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Addicted to kryptonite spunea...

Eu nu am citit decat primele 2 volume, iar sapt viitoare urmeaza sa mi le imprumute o fosta colega pe 3 si 4. prin urmare,nu pot spune foarte multe. am urmarit serialul, da, dar difera mult de carti.
oricum ar fi, personajul meu preferat este matt.
Este tipul bun, mereu saritor, tipul care, inca de la inceputul primei carti, a fost indragostit de Elena.
Motivul pentru care mi-a placut este foarte simplu. Dragostea fata de Elena nu s-a schimat. si nu ma refer acum la faptul ca inca o iubea, ca vroia sa fie cu ea si asa mai departe. Chiar daca elena era cu stefan, matt ocntinua sa fie acolo cand avea nevoie. Si asta numesc eu iubire. Putea sa se dea la o parte, putea sa o ignore, putea face multe lucruri, dar, cu toate astea, a ramas langa ea. Este chestia ca s-a si imprietenit la un momentdat cu Stefan, lucru care mi se pare foarte greu, mai ales in conditiile date.
Exista multe feluri de iubire. Ese ciudat sa vezi cum oamenii sunt capabili de orice atunci cand iubesc. Chiar daca lui matt ii era rau sa vada cum elena este cu stefan, nu s-a clintit deloc in bunatatea lui. In realitate rar mai gasesc pers ca el, si cred ca de asta mi-a placut atat de mult. NE "legam" de cartile astea pentru ca in ele gasim personalitati greu intalnite in realitate
Este un tip de treaba si este prietenul pe care oricine si l-ar dori.

ioana97 spunea...

Trebuie sa recunosc ca la inceput, personajul meu preferat era Elena, in parte pentru ca era personajul principal, pentru ca era persoana in jurul careia se intamplau toate actiunile si care se bucura de cea mai multa atentie. In opinia mea era un personaj complex, foarte bine realizat, structurat, dar care avea deasemnea, pe langa toate trasaturile pozitive si unele negative, care ii completau imaginea foarte bine.

Mi-a placut deasemnea si Stefan, care era intruchiparea persoajului pozitiv, personajul bun care atragea atentia eroinei, care arata foarte bine si avea un caracter si niste convingeri desavarsite(chiar daca unele au fost incalcate).

Si totusi, dupa ce am inceput sa vizionez si serialul, Damon a inceput sa imi atraga si el atentia, ajungand la concluzia ca Stefan nu ar mai fi la fel de interesant daca nu l-ar avea pe fratele lui care sa reprezintele raul, opusul sau, care sa il faca pe cel din urma sa fie si mai bun.

Bineinteles, Bonnie si Meredith au fost foarte bine plasate in poveste, aratand rolul unei prietene care sa te ajute la probleme. Chiar daca dupa transformarea Elenei lucrurile s-au schimbat putin.

Totusi, trebuie sa spun ca nu am un personaj preferat, ca imi plac toate datorita faptului ca se completeaza unele pe altele, ca fiecare ii face pe ceilalti sa iasa mai mult in evidenta, reusind sa creze astfel o atmosfera mai placuta, mai reala.

Ade spunea...

Succes tuturor!