sâmbătă, 3 octombrie 2015

Recenzie Fărâme de șoapte (Constelații #2) de Amie Kaufman și Meagan Spooner

Fărâme de şoapte aduce în scenă o pereche de îndrăgostiţi aflaţi în taberele adverse ale unui război sângeros.

Jubilee Chase şi Flynn Cormac n-ar fi trebuit să se întâlnească niciodată.
Lee este căpitan şi face parte din forţele trimise pe Avon să-i supună pe coloniştii rebeli ai acestei planete terraformate.
Flynn conduce revolta împotriva corporaţiilor care nu şi-au respectat promisiunea de a transforma planetele ospitaliere în unele pe care se poate trăi.
Încercând cu disperare să-şi asigure un avantaj cât de mic într-un război nemilos, Flynn face singurul lucru care pare să aibă sens atunci când el şi Lee îşi încrucişează cărările: se întoarce la bază, luând-o prizonieră.
Dar în timp ce tovaraşii lui se pregătesc s-o execute pe această fată dură, cu nervi de oţel, Flynn face o altă alegere, care îl va schimba pentru totdeauna.

Amie Kaufman şi Meagan Spooner sunt prietene vechi şi, ocazional, colege de cameră, călătorind în toată lumea (dar nu şi în spaţiu). Meagan, care este, de asemenea, autoarea trilogiei Skylark, locuieşte la Asheville, Carolina de Nord, în timp ce Amie locuieşte în Melbourne, Australia. Deşi le desparte o distanţă atât de mare, împărtăşesc aceleaşi pasiuni: epopeile spaţiale, călătoriile cu maşina şi gustările savuroase.

Daca v-a atras atenția acest volum și doriți să-l citiți, il puteti achizitiona de pe site-ul Editurii Trei.
Multumesc Editurii Trei pentru acest volum și pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Fărâme de șoapte țese o poveste captivantă și copleșitoare despre lupta pentru libertate, dreptate, loialitate și dragoste. Un roman uluitor și tulburător, în care emoțiile puternice, scenele pline de acțiune, bătăliile brutale, tradările cumplite și momentele tensionate îți taie respirația și te țin cu sufletul la gură de la început până la final, Fărâme de șoapte continuă seria Constelații și ne poartă într-o călătorie presărată cu pericole, enigme și răsturnări de situație, printre stele, într-un univers fascinant și misterios.
De-a lungul volumului descoperim o lume frântă, o planeta al cărui proces de terraformare nu a fost dus la bun sfârșit, o lume sfășiată de confruntările dintre rebeli și forțele armate care încearcă să mențină ordinea pe Avon.
Jubilee Chase este un personaj puternic și demn de admirat, o tânără care a avansat cu rapiditate în poziția de căpitan, un ofițer respectat și curajos, capabil de orice sacrificiu pentru a-i proteja pe oamenii aflați în subordinea ei. Renumită pentru duritatea, rezistența și abilitățile demonstrate în luptă, Jubilee își păstrează calmul în cele mai tensionate situații, își conduce cu o mână de fier detașamentul de soldați, este un lider abil și un strateg iscusit. Rațională, loială și îndrazneață, Lee este unul dintre cele mai puternice personaje feminine întâlnite în volumele science fiction pe care le-am citit. Mânată de setea de răzbunare și de tragedia din trecutul ei, căpitanul Chase este un personaj care înfruntă orice pericol fără să ezite, o eroină perseverentă și dură, corectă și eficientă.
Flynn este motivat de nedreptățile, chinurile și lipsurile îndurate de rebelii Fianna lângă care a crescut, de pierderea devastatoare a surorii lui și de dorința de a-si salva planeta și oamenii de la întuneric, suferință și moarte. Inteligent, onorabil și pacifist, Flynn își dorește ca luptele violente dintre rebeli și soldați să înceteze, să nu mai piară și alți nevinovați și să descopere motivul pentru care procesul de terraformare nu a funcționat. Încercarea disperată a lui Flynn de a-și menține controlul asupra rebelilor și de a-i determina să nu mai recurgă la atacuri sortite eșecului împotriva armatei scot în evidență tăria de caracter a personajului, răbdarea, devotamentul și altruismul său.
Accentul volumului nu este pus pe povestea de dragoste, ci pe secretele pe care Lee și Flynn le descoperă, pe misterele întunecate ascunse în umbre și ceață și pe dușmanii periculoși care îi amenință. Relația dintre Flynn și Lee evoluează lent, pe măsură ce aceștia învață să aibă încredere unul în celălalt și să depășească neînțelegerile, obstacolele și diferențele dintre ei.
Capitolele alternează între cele două personaje, precedate de amintiri din trecutul lui Jubilee, care ne dezvăluie motivul pentru care aceasta s-a înrolat și a decis să lupte împotriva rebelilor. Narațiunea dublă conferă profunzime volumului, evidențiază modul diferit în care aceștia reacționează în fața schimbărilor prin care trec și felul în care percep provocările cu care se confruntă.
Dragoste și război, pace și luptă, rebel și soldat, o lume volatilă și o luptă pentru supraviețuire, în care compasiunea și speranța îți pot deveni cei mai puternici aliați sau cei mai necruțători dușmani, toate se împletesc într-un roman incitant, înfiorător, palpitant și dramatic, 

28 de comentarii:

Viziru Georgiana spunea...

oh woooow, ce fain. vreau sa am atatea carti frumoase =(((( offf

Simona Stavar spunea...

Hmm titlul mi-e cunoscut, dar sincer, nu aveam idee ca face parte dintr-o serie si nici nu stiam despre ce e vorba in ea. Acum ca am citit recenzia ta pot sa spun ca mi-ar placea sa citesc acest roman :>

Ema spunea...

Simona, cartea este al doilea volum din trilogie, dupa Cioburi de stele. Sigur ai auzit de ea, a fost foarte apreciata cand a aparut :).
Foxette, rabdare, o sa le ai :D. Stai ca vine Craciunul.

Viziru Georgiana spunea...

Ema, o sa le cumpar pe toate cand o sa fie publicata toata seria. Asa fac mereu cu seriile.

Ema spunea...

Sa stii ca e mai bine asa. Din cate imi amintesc ai vreo cateva serii incepute si presupun ca nu e fain asa, ca vrei sa stii ce urmeaza ...

Viziru Georgiana spunea...

Da, plus ca eu tin si la aspectul biblotecii si vreau neaparat toate cartile dintr-o serie. Una din seriile pe care n-o sa o am terminata e Ucenicul Vraciului.

Ema spunea...

Pfff, ai ales si tu seria... Are o tona de volume. Cate ai din ele pana acum?

Viziru Georgiana spunea...

Primele doua volume =)))
Poate o sa am sansa sa fac schimb sau ceva. Si da, ai dreptate.. e prea mare si mi se pare de copii.

Ema spunea...

Am avut si eu volumul 10 si l-am schimbat cu cineva. La fel un volum din Jurnalele vampirilor. Am preferat sa am Murakami. :D.

Viziru Georgiana spunea...

Jurnalele Vampirilor e boring. Adica aseara m-am uitat la primele 2 ep din sezonul 1 si vreau sa ma apuc de el. Cartile le-am citit pe primele 4 si mi s-au parut okay, dar nu atat de faine pe cat m-am asteptat.

Ema spunea...

Serialul e ok, asa de fun. Cartile nu le-as citi :). Sincer. Mi se pare ca pot gasi ceva mai interesant de citit.

Viziru Georgiana spunea...

Da, pai chiar asa e. Le-am citit ca le aveam acolo si voiam sa citesc ceva. Dar in sine sunt okay ca poveste. Tinand cont ca au fost scrise acum multi ani si ca ,la fel ca si tehnologia, cartile au evoluat.

Ema spunea...

Eu zic ca nu e nimic rau in faptul ca le-ai citit. Doar nu te-oi apuca sa citesti Freud la 14 ani, ar fi ciudat. :) E normal sa citesti carti care te atrag, si e important faptul ca citesti, si nu mergi in fiecare noapte in club, ca alte persoane de varsta ta, nu? :D

Viziru Georgiana spunea...

1) N-am auzit nici de cartea aia =)) si 2) Locurile alea nu sunt genul meu si nu m-as simti bine daca as fi acolo.

Ema spunea...

Pai nu prea ai de unde, Sigmund Freud a fost un neuropsiholog care a scris carti de psihanaliza si a dezvoltat un adevarat curent in psihologie :). Il dadeam ca exemplu asa. Psihologie faci in clasa a 10-a, probabil o sa auzi de el atunci. :D
Legat de cluburi, si eu sunt si am fost la fel :D.

Viziru Georgiana spunea...

Ah, logica deja mi se pare super complicata. Dar o sa fac eu cumva sa o inteleg.

Ema spunea...

Asta pentru ca tu esti indreptata spre uman, logica tine mai mult de real :). O sa o intelegi tu pana la urma, nu e asa complicata pe cat pare :D.

Viziru Georgiana spunea...

Mie mi se pare asa ciudata si neimportanta. Adica lucrurile alea sunt asa.. nu iti atrag deloc interesul.

Ema spunea...

Logica este despre a intelege lumea in care traim, cum functioneaza lucrurile, care este "logica" lor. Da, asa e, lucrurile alea sunt asa, si cu ajutorul logicii invatam de ce sunt asa. Pentru mine, de exemplu, este important intotdeauna sa stiu cum se ajunge la un lucru. Nu imi place sa iau lucrurile ca atare, doar pentru ca spune cineva. Vreau sa mi se demonstreze. Dar asta iti spuneam, tine de tipul de gandire pe care il ai si de atractia spre uman si poezie sau spre partea de real, stiinta, matematica, logica. :) Nu inseamna ca una e mai buna ca alta, doar ca in realitate creierul uman se dezvolta mai mult intr-o directie sau alta. :)

Viziru Georgiana spunea...

Si mie imi place sa inteleg lucrurile asa cum sunt, adevaratele motive care au ajutat la ele, sper ca intelegi. De asemenea imi plac cartile care te pun pe ganduri si te fac sa te gandesti la mesajul pe care il transmite cartea. Cred ca si asta e un fel de logica, daca nu ma insel.

Ema spunea...

Da, asa e, tot logica e, insa nu logica matematica. Presupun ca tie nu iti place ca e prea apropiata de mate logica de la scoala :D. Lasa ca ii dai tu de capat. :)

Simona Stavar spunea...

Eu una am avut norocul (sau poate ghinionul :-??) ca la Logica, Psihologie, Economie (anul asta) si cel mai probabil si Filosofie, de la anul, sa am un profesor care sa nu ne prea streseze, in sensul ca nu facem mai nimic la ora lui =))
Oricum sunt de parere ca fiecare din aceste materii au o importanta destul de mare, deci poate ca era mai bine sa avem un profesor sever si care chiar sa ne puna la treaba :)

Georgiana spunea...

Seria asta e atât de apreciată pe internet de pasionații de carte!Pare ok desi nu stiu de ce nu ma atrage asa cum as fi vrut sa o facă!Din cate am inteles in primul volum avem parte de povestea a doua personaje,iar in cel de-al doilea de alte doua personaje!Am observat ca au fost persoane în rândul cititorilor pe care i-au deranjat acest lucru!Chiar as fi curioasa si de reactia mea!

Simona Stavar spunea...

@Georgiana, parca citisem si eu pe undeva despre acest lucru... nu stiu ce sa zic.. intr-un fel e ciudat sa te desprinzi de personajele pe care ai inceput sa le indragesti, dar se prea poate ca o mica schimbare sa fie buna :)

Georgiana spunea...

Da!Putem privi lucrurile si din acest unghi!
Uite,eu de exemplu,mi-am luat acum vreo câteva săptămâni cartea Magie de doi bani de Kelly Armstendrong(nu stiu daca am scris corect numele autoarei )si am luat-o fara sa stiu ca ea este un volum dintr-o serie!M-am interesat mai apoi si cineva mi-a spus ca pot sa il citesc si seaparat deoarece este despre un personaj secundar,pe care nu prea s-a pus accent in primele doua volume!

Simona Stavar spunea...

Aa, da, cunosc si eu serii de genul asta si sincer nu mi se pare un punct slab pentru ele faptul ca pot fi citite in orice ordine, chiar par parca mai tentante =))) Chiar zilele astea citeam pe un blog despre trilogia "Cimitirul cartilor uitate" de Carlos Ruiz Zafon, care pare super interesanta, chiar daca se incadreaza in acest tip de serie.

Georgiana spunea...

Nu am auzit de seria asta inca,dar bănuiesc ca poate fi interesant de asemenea,si o serie de genul acesta!Niciodata nu se stie cand ii vine timpul...

Simona Stavar spunea...

Nici eu nu auzisem pana recent, daaar pot sa spun ca am ramas incantata de ce am citit despre toate cartile din serie, adica "Umbra vantului", "Jocul ingerului" si "Prizonierul cerului" :)