vineri, 18 septembrie 2015

Recenzie Dash, Lily şi Cartea Provocărilor de Rachel Cohn și David Levithan

Ce ai face dacă ai găsi o carte ce te-ar provoca la un joc de-a v-aţi ascunselea cu indicii? Ai accepta provocarea sau ai pune cartea înapoi în raft?

Lily a lăsat în raftul librăriei preferate din New York un jurnal plin de provocări, care aşteaptă să fie găsit de băiatul potrivi. Acesta este Dash, un adolescent în vârstă de 17 ani, pasionat de cărţi şi cu o repulsie nemărginită faţă de tot ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului. El acceptă regulile jocului fetei. Dar sunt ei făcuţi unul pentru celălalt? Deşi par a se potrivi perfect în ceea ce priveşte exprimarea în scris, întâlnirile lor nu sunt lipsite de surprize şi le pun în pericol relaţia încă dinainte ca aceasta să se înfiripe.

Rachel Cohn şi David Levithan au scris o poveste de dragoste care îi va face pe tineri să scotocească prin rafturile librăriilor, căutând şi tânjind după o iubire (şi un jurnal) care să fie numai a lor.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Editurii Trei.
Multumesc Editurii Trei pentru acest volum și pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Încântător și încărcat de umor, Dash, Lily și Cartea Provocărilor este un volum surprinzător și adorabil, a cărui acțiune se petrece în perioada sărbătorilor de iarnă.
Narat din perspectiva celor doua personaje principale, Dash și Lily, volumul este o poveste romantică, ingenioasă și plină de aventuri, despre prietenie și dragoste, 
Lily este o adolescentă în vârstă de șaisprezece ani, care iubește Crăciunul și este căpitanul echipei de fotbal a școlii ei. Optimistă, inteligenta, visătoare, responsabilă și foarte apropiată de familia ei, Lily este un personaj realist cu care orice cititor se poate identifica. De-a lungul volumului, asistăm la schimbările prin care trece Lily, care se transformă dintr-o fată timidă și introvertită într-un personaj deschis, puternic și îndrăzneț.
Matur, amuzant, sarcastic și pasionat de lectură, Dash este complet opusul lui Lily. Nu-i place Crăciunul, este cinic și direct, sigur pe el și încă afectat de divorțul părinților săi. Despărțirea parinților săi și faptul că aceștia sunt reci și distanți unul față de celălalt a lăsat umbre adânci în sufletul lui Dash, făcându-l pe acesta să devină un singuratic.
Dash și Lily incep ca străini, comunicând doar prin intermediul unui caiet roșu și a provocărilor pe care trebuie să le ducă la bun sfârșit, iar pe parcurs relația celor doi evolueaza într-o prietenie sinceră, iar mai apoi în iubire. 
Peripețiile prin care trec personajele, modul în care aceștia se completează, deși sunt atât de diferiți, pasiunile care îi unesc și conversațiile care le permit să se descopere unul pe celălalt, flirtul savuros dintre ei și interacțiunile pline de umor cu prietenii și familia, transformă romanul într-o lectură care îți aduce zâmbetul pe buze și te cucerește de la primele pagini.
La fel cum cele două personaje principale se completează reciproc, scriitura celor doi autori, Rachel Cohn și David Levithan formează un întreg desăvârșit. Autorii țes o poveste captivantă și originală și construiesc o relație prin corespondență realistă și profundă, care îi face pe cititori să se atașeze de cei doi eroi ai volumului.
Inedit, plin de imaginație și excentric, Dash, Lily şi Cartea Provocărilor este un volum ale cărui personaje, întâmplări și descrieri îți dau senzația că urmărești o comedie romantică și totodată o căutare de comori desfașurată într-o ambianță festivă, în cea mai frumoasă perioadă din an.

6 comentarii:

Simona Stavar spunea...

Am auzit de aceasta carte si mi se pare super inedit si interesant subiectul. <3 Chiar as vrea s-o citesc.
P.S. Mi-a fost dor de recenziile tale, Madalina. :)

Ema spunea...

Bine ai revenit, Mada! :)
Frumoasa recenzia si frumoasa cartea. Abia astept sa o citesc si eu.

Viziru Georgiana spunea...

Yoy, ce carte draguta. Am citit descrierea ei acum mult timp, dar in engleza si vroiam sa o citesc pentru ca avea o coperta frumoasa=)), ma bucur ca a aparut si aici.

Ema spunea...

@Foxette, eu aflu de pe facebook si bloguri de cartile noi, si de aceasta am auzit numai de bine, dar recenzia lui Mada e prima citita :D

Viziru Georgiana spunea...

ideea mi se pare asa cute si adorabila <3

Ema spunea...

Toate cartile de la Fiction Connection sunt faine, nu stiu daca e vreuna care nu mi-a placut :D