sâmbătă, 8 august 2015

Recenzie Pe strada Jamaica (Pe strada Dublin #3) de Samantha Young

O simplă lecţie de seducţie între doi prieteni se poate transforma în mult mai mult.

În ciuda firii sale sociabile, Olivia nu se simte deloc în siguranţă în preajma bărbaţilor. Dar odată cu mutarea la Edinburgh, începe o nouă viaţă.
Nate Sawyer e un jucător fermecător, care nu-şi ia niciodată vreun angajament faţă de nimeni.

Aşa că atunci când Olivia apelează la el, Nate se oferă să o iniţieze în arta seducţiei, iar legătura lor se transformă curând într-o poveste de dragoste pasională.
Însă Nate nu pare dispus să-şi trădeze convingerile şi riscă astfel să piardă pentru totdeauna iubirea vieţii sale.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul librariei online BookCity.
Multumesc librariei online BookCity pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
O lectură intensă, romantică, amuzantă și pasională, Pe strada Jamaica este volumul meu preferat de până acum din seria Pe strada Dublin. Ador romanele romantice care abordează povești de dragoste între cei mai buni prieteni sau între prieteni care se cunosc din copilărie, iar Samantha Young a creat în Pe strada Jamaica una dintre cele mai încântătoare, fascinante și emoționante povești de acest gen.
Personajele minunate, memorabile și fermecătoare mi-au răpit inima si m-au făcut să apreciez sensibilitatea și atenția cu care au fost construite de autoare.
Olivia este una dintre cele mai frumoase, mai amuzante și mai realiste eroine întâlnite în romanele contemporane romantice. O fată obisnuită și o bibliotecară pasionată de lectură, puțin timidă și singuratică, Olivia este un personaj cu care cititorul empatizează și se identifică cu ușurință. Directă, sinceră și independentă, Olivia s-a bazat întotdeauna pe forțele proprii și a muncit din greu pentru a-și construi cariera mult dorită și pentru a trece peste cea mai dureroasă perioadă din viața ei. Măcinată de nesiguranță și îndoieli, afectată de pierderea mamei ei și de rănile adânc întipărite în suflet, vulnerabilă și sensibilă, Olivia se teme să aibă o relație și să-și deschidă inima în fața unui bărbat, alegând să ducă o existență solitară și să păstreze distanța față de bărbatul de care se simte atrasă. Dorindu-și să simtă pasiunea care până acum i-a lipsit în viață, Olivia îi cere ajutorul singurului bărbat în care are încredere, seducătorului și amuzantului ei prieten.
Șarmant, carismatic și atrăgător, Nate este cuceritorul căruia nicio femeie nu-i poate rezista și totodată cel mai bun prieten al Oliviei. Timpul petrecut împreună, pasiunea pentru cărți, filme și jocuri, secretele pe care și le-au împărtășit și faptul că Nate îi este întotdeauna alături în cele mai dificile momente, au făcut-o pe Olivia să se bazeze pe sprijinul acestuia și să-i dezvăluie totul despre trecutul ei.
În ciuda faptului că este atent, loial şi protector în relația cu Olivia, Nate a incercat întotdeauna să evite cu orice preț să se implice într-o relație sentimentală, preferând legăturile pasagere și aventurile de-o seară.
Cu toate acestea, Nate este un personaj complex, un bărbat bântuit de pierderea suferită în adolescență, sfâşiat între sentimentele pe care le nutrește pentru Olivia și teama că ar putea pierde totul din nou.
Relația celor doi protagoniști evoluează treptat, pe măsură ce prietenia acestora se transformă într-o poveste pătimașă și plină de tandrețe, Aventura incitantă şi irezistibilă cu Nate o ajută pe Olivia să se descopere pe sine, să renunțe la inhibiții şi să devină o femeie puternică, sigură pe ea, dezinvoltă şi extrovertită.
Provocator și captivant, romanul Pe strada Jamaica este o combinație irezistibilă de scene încărcate de senzualitate, momente emoționante si clipe pline de umor, care m-a cucerit de la primele pagini, un volum despre iubire, încredere, prietenie și suferință, în care dragostea, răbdarea și blândețea vindecă cele mai profunde răni.

38 de comentarii:

Simona Stavar spunea...

Tentantă carte! Olivia pare un personaj foarte interesant și cred că în anumite privințe mă pot identifica cu ea. Chiar aș vrea să citesc seria!

Viziru Georgiana spunea...

Am vazut cateva detalii despre ea sau cel putin am vazut reclame la aceasta carte pe cateva pagini sau pe elefant. Pare interesanta, iar mie imi plac cartile romantice, sa zic asa. Nu citesc prea multe, dar sunt dragute si am cateva in biblioteca, de la colectia iubiri de poveste, pe care nu le-am citit si asteapta sa fie citite candva. Nu am citit pana acum nici o carte de la Eroscop. Intr-un timp vroiam sa ma apuc de Grey, adica de toata seria, dar am zis pas cand am vazut filmul..

Simona Stavar spunea...

@Foxette, stiu ce zici. Filmul m-a dezamagit si pe mine. Dialogul a fost extrem de prost si super cliseic, iar subiectul in sine n-a adus nimic impresionant. Am auzit destule pareri bune despre carte totusi. Si eu ma gandeam la un moment dat sa ma apuc de serie.

Ema spunea...

@Foxette, vezi ca Pe strada Jamaica face parte dintr-o serie, mai sunt doua aparute inainte. Eu le am, dar asa cum am mai zis, ziua are numai 24 de ore... nu am citit inca seria. Daca vrei sa te apuci, incepe cu prima :D. Iar legat de Grey, las-o, ti-ai pierde timpul cu ea. Si eu am vazut filmul si mi-a ajuns :)).
PS: M-am apucat de Mesagerul mai devreme, a lui Markus Zusak.

Viziru Georgiana spunea...

@simona, sunt de acord cu tine. Filmul a fost oribil si m-a dezamagit total dupa cata reclama i-a facut.
@ema, wooow! Si eu vreau sa citesc cartea lui Markus. Mi-a placut mult Hotul de carti si mi-ar placea la nebunie sa-i citesc si acea carte. Am auzit numai pareri bune.

Ema spunea...

Doar m-am apucat de ea, dar iti spun diseara sau maine ce parere am, cand o sa citesc suficient incat sa imi pot da cu parerea.

Simona Stavar spunea...

@Emanuela, aștept și eu părerea ta. Și eu am auzit de carte și am trecut-o în Wishlist. :D

Stefana Ioana spunea...

Suna bine, insa nu am mai citit pana acum genul acesta de carte.:)

Viziru Georgiana spunea...

@ema, astept parerea ta. Si mie mi se pare interesanta si am mai citit genul asta de carti care au legatura cu o anumita locatie, daca nu ma insel acea serie e Maiden Lane, creed ca asa se scrie. Cartile pe care le am din acea serie sunt Fantoma din St. Gils si Dorinte ascunse, dar mai am o carte scrisa de aceeasi autoare care face parte din alta serie, cartea se numeste Inocenta pierduta.
M-am uitat pe Elefant la oferte, cu o saptamana in urma si mi-am adaugat in wishlist cateva carti de la trei,din colectia asta. Unele sunt peste 25 sau sunt 30 si mi se par prea scumpe. A citit cineva vreo carte de la colectia Chic? Acum am dat de ele si par dragute si sunt la 8 lei.

Simona Stavar spunea...

@Foxette, am citit eu din colecția Chic "Femeia invizibilă ", "Babyville" și "Cu dragostea la control" și mi s-au părut foarte drăguțe. Se citesc ușor și sunt foarte bune pentru zilele relaxante de vară. Îți recomand și "Diavolul se îmbracă de la Prada". Am văzut filmul și mi-a plăcut mult. Păreri bune am mai auzit și despre Bridget Jones.

Ema spunea...

Fetelor, n-am terminat-o inca, insa e foarte tare cartea <3. V-o recomand. Recunosc stilui lui Markus Zusak in ea, si cum Hotul de carti mi-a placut foarte mult, Mesagerul e mai mult decat interesanta. Abia astept sa aflu rezolvarea misterului cartii. Nu va spun mai mult, ca inseamna sa fac spoiler :D
Foxette, legat de colectia Chic, poate o sa ti se para ca sunt un pic dura. N-am citit, dar am cautat despre ele, iti recomand sa nu pierzi vremea cu ele, parerea mea... Citeste carti care chiar merita, sunt prea multe carti bune ca sa pierzi timpul cu carti atat de usoare.

Viziru Georgiana spunea...

@simona, mersi de pareri. Vara imi place sa citesc chestii de genu. Carti mici si usor de citit.
@ema, poate ai dreptate in legatura cu cartile de la Chic. Ma mai gandesc. Si eu vreau sa citesc Mesagerul. E cartonata?

Simona Stavar spunea...

@Emanuela, multumim pentru parere *si pentru lipsa spoiler-elor ;)*. In legatura cu CHIC: sunt pur si simplu niste carti dragute, relaxante...Pana la urma uneori poti simti nevoia sa iei o pauza de la subiectele complexe, cu greutate.
@Foxette, n-ai pentru ce. Daca vrei... give them a try. Si daca ajung sa-ti placa intr-adevar... fa asa cum simti! Citeste ce-ti place ! :)

Ema spunea...

@Foxette, n-am nici cea mai vaga idee, eu o citesc pe reader :D.
@Simona, cu placere :). Legat de CHIC, poate ca asa e, poate sunt eu prea batrana ca sa ma mai atraga, nu stiu :D Nu te supara ca mi-am dat cu parerea, insa sunt atat de multe carti bune, incat ma gandesc ca ar trebui sa facem o selectie. Iti recomand si tie ceva ce am recomandat mereu aici: Eric Emmanuel Schmitt - Oscar si tanti Roz (40 de min dureaza sa o citesti si o sa ti-o amintesti mereu)

Simona Stavar spunea...

@Emanuela, am auzit de carte si chiar vreau s-o citesc. :D Stiu ca sunt multe carti bune, si eu am o lista gigantica =)) Si stai linstita, nu m-am suparat deloc =)) Dar cat de "batrana" esti - if I may ask :3 - ?

Madalina spunea...

Am citit și eu unele cărți din colectia Chic și mi s-au părut foarte drăguțe și amuzante :) Sunt perfecte când îți dorești o poveste de dragoste încărcată de umor cu personaje realiste și vesele. Una dintre favoritele mele este Aproape căsătoriți de Jane Costello :)
Cred ca fiecare gen literar conține cărți frumoase și cărți mai puțin frumoase (am dat, din păcate, peste destule cărți slabe din fiecare gen literar în ultimii ani). Important e să le acordăm o șansă tuturor cărților pentru că ne pot surprinde și putem descoperi astfel noi volume pe care să le adorăm.
Într-o perioadă evitam volumele romantice contemporane (preferând volume pnr, uf sau fantasy cu care știam că nu pot da greș), dar dupa ce am citit cateva cărți scrise de Kristen Ashley am adăugat o mulțime de noi volume preferate pe lista mea :)
În plus, cred că avem timp pentru toate genurile literare de-a lungul vieții. Eu încă citesc volume young adult, deși am depășit de mult timp vârsta :)))

Viziru Georgiana spunea...

@Ema, iubesc cartea aceea. O poveste foarte frumoasa.
@mada, ce frumos. Am cartea aia trecuta pe wishlist-ul cu numele Chic. Am o carte pe telefon de la acea colectie Viata mea pe net si am citit putin din ea si mi s-a parut draguta. Imi plac cartile de genu. Am iubit cartea cu Hollywood-ul e ca un liceu de fite si acum vreau sa iau si cartea Privilegiul, scrisa de aceeasi autoare.

Simona Stavar spunea...

@Mădălina, am auzit și eu de "Aproape căsătoriți" dar nu știam că e din colecția CHIC. Și... ai dreptate. Nu trebuie să fugim de niciun gen. Ne poate oricând surprinde pozitiv o carte despre care nu aveam o părere prea bună. Și nu cred că există vreo vârstă limită pentru anumite cărți. Nu există vârstă limită pentru nimic. Dacă simțim să facem ceva trebuie s-o facem indiferent de ce zice lumea sau ce idei preconcepute ar exista în societate. În plus, e bine să experimentezi lucruri noi :)

Ema spunea...

@Simona, glumeam, nu sunt chiar atat de batrana, am 29. :D
@Mada, ai dreptate, uneori surpriza vine de unde nu te astepti, pana nu citesc ceva dintr-o anumita categorie, nu am de unde sa stiu ca nu o sa imi placa :) Am auzit si eu de Aproape casatoriti, nu stiam ca e din colectia CHIC.
@Foxette, spor la citit :D

Simona Stavar spunea...

@Emanuela, acum mă simt super mică :)) Mai e cineva pe aici care are 17 ani sau mai puțin?

Viziru Georgiana spunea...

@simona, ce frumos ai spus. Ai dreptate si da, eu una nu fug dupa niciun gen doar ca o sa citesc cate o carte din fiecare. Pana la craciun o sa citesc si o carte SF sa pot scapa de vina.
@ema, mersi, tu ce mai citesti? Cum e Mesagerul?

Ema spunea...

@Simona, da, Foxette e mai mica decat tine :)
@Foxette, am terminat Mesagerul azi. Mi-a placut foarte mult. Nu ma dezamageste Zusak :D

Viziru Georgiana spunea...

@simona, eu am 14, nu esti cea mai mica.
@ema, bun, vreau si eu sa o citesc atunci. Poate mai traduc din cartile lui.

Simona Stavar spunea...

@Foxette, de curiozitate, ai trecut a 9-a -si daca da, pe ce profil mergi *i'm guessing... filologie sau ceva asemanator, ca tot ai zis ca iti place sa scrii*- ? (eu am trecut a 11-a) Sincer...cred ca mi-ar placea sa fiu mai mica =)) ca sa am mai mult timp liber, sa nu trebuiasca sa ma gandesc la examene etc. A 9-a si a 10-a au fost efectiv cele mai frumoase clase de pana acum pentru mine, pentru ca, pe langa faptul ca am intalnit foarte multe persoane noi si am legat noi prietenii, am inceput sa fiu mai relaxata, mai sigura pe mine si pe ce vreau sa realizez, am devenit mult mai organizata si mi-am facut timp pentru toate (pentru mine, pentru odihna, pentru citit etc.). Nu stiu daca va fi asa si pentru tine, dar iti urez multa bafta daca din septembrie esti oficial liceana ! Sa fie si pentru tine o perioada la fel de frumoasa si relaxata liceul ! (si nu uita niciodata ca tu esti mai importanta decat toate; decat notele, parerile profesorilor etc. si nu trebuie sa pui nimic la suflet, pentru ca, in final, ce ramane sunt doar amintirile frumoase; peste ani si ani, o sa razi de acele momente pe care le-ai considerat "neplacute", oricum ;))

Ema spunea...

@Foxette, deocamdata doar astea doua sunt traduse, dar cred ca vor mai traduce si la noi, ca au succes. Doar la fel au facut si cu alti autori care au avut succes. :)

Viziru Georgiana spunea...

@simona, multumesc de sfaturi si da, am trecut in clasa a9-a. Sper ca profesorii sa nu fie prea duri, cu colegii o sa ma inteleg pentru ca sunt o persoana destul de sociabila si sunt sigura ca o sa imi fac prieteni destul de repede. Sper sa am cateva colege care sa iubeasca cititul. Era o poza pe net gen: M-ai pierdut cand ai spus "Nu-mi place sa citesc.". Cred ca reactia asta o s-o am si eu de la persoanele care o sa critice cartile sau care dispretuiesc lectura. O sa fiu la filologie, da. Pentru ca 1)urasc chimia, fizica, matematica. Si 2) imi place engleza si sa scriu chestii, descrieri si altele. Sunt sigura ca o sa ma descurc. Mersi inca o data de sfaturi! Eu una, in clasa a 8-a eram foarte stresata si ma criticam mereu singura, nu doar majoritatea profesorilor. Profa de mate ma presa mereu si isi batea joc de inimioara mea, cica 'incurajandu-ma', la ea asta insemna incurajare. Dar acum sunt bine si nu am mai vazut-o. YAY.
@ema, el e unu din autorii pe care i-as sustine mereu cumparand carti de la el. Si Jennifer, autoarea cartilor din seria Lux. Scrie foooarte frumos si ador seria.

Ema spunea...

@Foxette, sunt sigura ca o sa te descurci foarte bine, si la scoala si social :). Sa nu te intristezi daca o sa dai si peste persoane care nu citesc, se mai intampla. Exista doua variante pentru care viitorii tai colegi au dat la filologie: 1. Le place sa citeasca si sa scrie si isi doresc ceva in domeniu (ca tine). 2. Au vrut sa scape de matematica. Daca se incadreaza doar in a doua categorie, nu si in prima, sunt sanse sa nu le placa nimic si implicit nici sa citeasca. Dar sunt sigura ca sunt destui si in prima, asa ca o sa fie bine :)

Viziru Georgiana spunea...

@ema, eu cred ca ma incadrez la amandoua. Dar in mare parte am vrut sa merg undeva unde pot invata usor, fara sa ma complic si unde chiar as putea sa ma descurc bine.

Ema spunea...

@Foxette, e si normal asa. :). Doar daca voiai apoi sa faci automatica nu era normal, ca nu prea aveai cum :D

Viziru Georgiana spunea...

Inca nu mi-am facut planuri de viitor ce o sa ies, mai am timp destul. Imi pot schimba modul de gadire foarte repede si tot asa.

Ema spunea...

Stiu ca te poti decide mai tarziu si ai destule variante, insa sunt unele domenii pe care nu poti merge fara baza de analiza matematica si fara fizica. In general, singurul profil de la care poti merge cam in orice domeniu la facultate e mate-info, insa avand in vedere ca nu te pasioneaza partea de real, ma indoiesc ca o sa te pasioneze mai tarziu :D. So, don't worry. O sa iti dai tu seama mai tarziu ce vrei :)

Simona Stavar spunea...

@Foxette, poate ca o sa ti se para super ciudat, dar eu sunt la profil mate-info intensiv (aka cel mai greu profil de la liceul unde sunt -chiar daca mie nu mi se pare =))-), pentru ca ador matematica, fizica si informatica (chimia o urasc si eu X_X, desi am o profa minunata; pur si simplu nu ma incanta si mi se pare o prea mare bataie de cap =))), dar in acelasi timp ador engleza (Nu-mi displace nici romana desi uneori cam exagereaza profa cu anumite detalii din operele pe care le studiem; adica pe bune, de ce sa analizam fiecare cuvant din poeziile lui Eminescu ?? Analiza asta strica foarte mult frumusetea versurilor.) si ador sa scriu, desi nu o fac prea des, din cauza ca mereu gasesc altceva mai important/necesar de facut (gen o varianta de bac la mate =))) -in gimnaziu ma mai duceam la olimpiada la romana, dar o data cu liceul am renuntat-. Si la partea cu profesorii...n-ai ce sa faci ! Unii sunt mai naspa, altii sunt mai de treaba -asa se intampla la orice clasa/profil-. De cele mai multe ori, daca le faci o prima impresie buna, vei ramane tot timpul in mintea lor ca o eleva foarte ok chiar daca nu excelezi neaparat la materia lor (la mine a mers chestia asta chiar si la cei mai severi profi)... deeeci ai grija in prima saptamana cel putin =)) Cat despre colegi, e imposibil sa nu ai in clasa pasionati de lectura, avand in vedere ca vei fi intr-o clasa de filologie :D (Acum sincer de-abia astept sa revii peste vreo luna-jumate/doua sa-mi zici cum e si daca esti multumita :>).

Tudor-Iasmina spunea...

Face parte din colectia erotica a edituri Trei. Inca nu ma atrag acest gen de cartii, poate mai tarziu cand voi fi mai matura.

Unknown spunea...

Nici eu nu citesc genul ăsta de cărți, dar pare interesantă. :)
Frumoasă recenzie, iar poza cu citatul e foarte frumoasă.

Stefana Ioana spunea...

Stiu ca discutia e de mult timp incheiata...dar @Simona Stavar, si eu am 14 ani si trec in clasa a 9-a.:))

Simona Stavar spunea...

Aa păi atunci baftă și ție :* - toate urările de mai sus împreună cu micile mele sfaturi :3 La ce profil ai intrat? Tot filologie?

Stefana Ioana spunea...

Multumesc! :* Si eu sunt tot la mate-info:)) pentru ca iubesc in acelasi timp fizica, matematica si romana (despre care am inteles ca la noi in liceu se preda foarte bine si la mate-info).:)

Simona Stavar spunea...

Ieei, mate-info sisters :)) Se predă, că e materie de bac, stai liniștită. La noi la liceu s-a nimerit chiar la clasa noastră, dintre care 95% urăsc româna, să fie cea mai bună profesoară :))