marți, 18 august 2015

Recenzie Jumătatea sălbatică (Half Life #2) de Sally Green

După ce şi-a întâlnit tatăl, pe Marcus, temutul Vrăjitor Negru, şi a primit de la acesta cele trei daruri, semnul devenirii unui Vrăjitor cu drepturi depline, Nathan luptă pentru supravieţuire, hăituit de Vânătorii Consiliului şi mânat constant de dorinţa de a-l regăsi pe Gabriel şi de-a o salva pe Annalise.

Adevărata provocare însă este să înveţe să-şi controleze Darul proaspăt descoperit, latura sălbatică a sinelui, sursa unei puteri ce ameninţă să spulbere totul în calea ei. Iar miza nu e numai propriul său destin, ci destinul întregii lumi a Vrăjitorilor.

Daca v-a atras atenția acest volum și doriți să-l citiți, îl puteți achiziționa de pe site-ul librăriei online Librex. Pe site-ul librăriei online Librex puteți găsi cărți din toate genurile literare.
Mulțumesc librăriei online Librex pentru acest volum și pentru tot sprijinul acordat.


RECENZIE.
Dintre toate cărțile cu vrăjitori pe care le-am citit, seria Half Life se remarcă în special datorită scriiturii de excepție, intensității scenelor, personajelor complexe și unice și uluitoarei lumi construite de autoare.
În Jumătatea Sălbatică, sentimentele și trăirile protagoniștilor sunt aproape palpabile și uimitor de realiste, momentele emoționante sunt copleșitoare, iar scenele de acțiune sunt captivante și palpitante.
Întotdeauna am considerat că talentul unui autor este evidențiat de abilitatea de a crea personaje memorabile și impresionante, de a-ți frânge inima și de a te face totodată să nu poți renunța la speranță, de a construi o lume de care nu te poți detașa nici după terminarea volumului, o lume care îți rămâne în minte, te provoacă și te intrigă. 
Sally Green este o autoare care știe cum să seducă cititorul, o autoare care te atrage într-un univers spectaculos, care evoluează în fiecare volum, care devine, capitol de capitol, tot mai uimitor, mai întunecat și mai halucinant. Green nu încearcă să creeze protagoniști perfecți, ci să evidențieze umbrele din personalitatea fiecărui personaj, frânturile de lumină pe care le întrezărim într-un Vrăjitor Negru sau întunericul dintr-un Vrăjitor Alb, cruzimea, brutalitatea sau setea de putere care se pot ascunde în oricine.
Nathan este un personaj incredibil și fascinant, un băiat neînțeles, sfâșiat între bine și rău, între întuneric și lumină. Aflat într-o luptă permanentă cu puterea din interiorul său. confuz și temperamental, vulnerabil și înspăimântat, violent și impulsiv, Nathan este un personaj complex, care se dezvoltă de-a lungul volumului, modelat de darul său și chinuit de încercarea disperată de a se agăța de orice frântură din moștenirea mamei sale, în încercarea de a nu-şi pierde sufletul, de a nu ceda în fața bestiei care îl domină. Bătălia care se dă în inima lui Nathan între cele doua jumătăți ale ființei sale conturează un antierou măcinat de puterea pe care se străduiește să o controleze și de soarta unui război care va influența destinul și viitorul tuturor vrăjitorilor.
Triunghiul amoros din acest volum este completat de cele doua personaje care, într-un fel, reprezintă cele două părți ale lui Nathan. Gabriel iubește necondiționat, îl acceptă pe Nathan așa cum este el, cu bune și rele, viciat și imperfect, bântuit de trecutul său, împovărat de durere și suferință. Înțelege nevoia acestuia de a lupta, de a se răzbuna și de a descătușa puterea care sălășluiește în el, iubește latura sălbatică și întunecată a lui Nathan, îl susține pe acesta și îi este întotdeauna alături. Loial, sincer, curajos și inteligent, Gabriel este unul dintre cele mai frumos conturate personaje ale seriei.
Annalise este îndrăgostită de vrăjitorul alb din Nathan, de băiatul care își folosește darul pentru a-i salva și proteja pe cei care au nevoie de ajutor, refuzând să accepte ceea ce trebuie să devină Nathan pentru a putea învinge în lupta pe care o poartă. Annalise nu întelege sacrificiile și compromisurile care nu pot fi evitate într-un război, nu întelege că uneori binele se poate ascunde în sufletul celui care răspunde răului cu rău și privește totul din perspectiva unei vrăjitoare albe care nu a fost niciodată nevoită să se confrunte cu întunericul din inima celor care par buni.
Șocant, emoționant, violent și sumbru, Jumătatea sălbatică este un volum cutremurător, încărcat de răsturnări de situație, scene pline de acțiune și suspans, momente sensibile și trădări dureroase. Autoarea explorează complexitatea naturii umane și conduce cititorul într-o lume a secretelor și a umbrelor, într-o lume stranie, înfiorătoare și misterioasă, în care lupta pentru supraviețuire, libertate și salvare se poartă în primul rând în sufletele celor care o populează.

37 de comentarii:

Stefana Ioana spunea...

Suna foarte bine! Exista si un film bazat pe carti? Cate carti sunt in serie?

Simona Stavar spunea...

Sincer, nu am auzit până acum de această serie dar pare foarte interesantă, mai ales pentru că... VRĂJITORI!!! <3
@Stefana, cred că sunt 3 cărți în serie. De ecranizare nu știu ce să zic...

Anonim spunea...

Am vazut cartea asta chiar azi pe Goodreads: ))))

Simona Stavar spunea...

@Stefana, am facut un pic de research pe net si am aflat ca ar fi in lucru un film inspirat din primul volum... mai mult nu stiu.

Madalina spunea...

Din cate stiu, Studiourile Fox 2000 au achiziţionat drepturile de ecranizare ale primului volum. Imaginile pe care le-am folosit eu in recenzie sunt dintr-un film cu vrajitori numit The Covenant :)
In serie sunt trei carti si o nuvela din perspectiva lui Gabriel :)

Simona Stavar spunea...

Aah, de-aia mi se pareau mie cunoscute imaginile =)) Am vazut mai demult o parte din "The Covenant". Nu stiu de ce nu l-am terminat; cred ca ma apucasem de alt film/serial si n-am mai avut cand sa-l termin. Acum ca mi-ai adus aminte de el cred ca o sa-l reiau :)

Heoise75 spunea...

Buna! Imi place recenzia ta!

Madalina spunea...

Simona, si eu l-am vazut acum cativa ani, iar cand am facut recenzia primului volum din seria Half Life mi-am amintit de el si m-am gandit ca se potrivesc imaginile :)

Heoise, ma bucur ca-ti place :) Multumesc.

Viziru Georgiana spunea...

Cartile astea sunt pe wishlistul meu de cand au aparut si le vreau atat de rau. :(
De Craciun dau camanda si o sa fie uriasa.

Simona Stavar spunea...

@Foxette, stiu ce zici. Si eu am zeci de carti in Wishlist =)) Nici nu stiu cand voi apuca sa le citesc =))

Ema spunea...

Mi-am propus mai demult sa citesc seria asta, de fapt, prima carte din serie, si uitasem de ea. M-am apucat acum vreo saptamana, doua, de Jumatatea rea, insa am facut rost de Mesagerul si am lasat-o, desi era faina. Apoi am revenit la cartile lui Schmitt. Trebuie sa revin la ea curand. Merci pentru reminder. :D
Legat de ecranizare, cu siguranta nu ma uit la film pana nu citesc cartile :))
@Foxette, eu zic sa urmaresti ca s-ar putea sa gasesti oferte mai bune la sfarsitul lui noiembrie, de black friday, mult mai bune decat la Craciun :)

Viziru Georgiana spunea...

@Ema, mersi ca mi-ai reamintit de black friday. Pana acum am strans cam un milion si mai vreau sa strang ceva. Majoritatea cartilor sunt de la Editura Trei, pe care vreau sa mi le cumpar. Anul asta au fost foarte activi si au publicat o multime de carti. Jumatatea rea chiar vreau sa o cumpar pentru ca e exact cum imi place. Dar intai, vreau sa imi cumpar vol 2 si 3 din seria Grisha pentru ca o ador pur si simplu si mor de nerabdare sa aflu ce se intampla mai departe.

Ema spunea...

@Foxette, wow, tu ai stabilit deja ce urmeaza sa iti iei. Cat de fain. Din seria Divergent nu iti iei?

Viziru Georgiana spunea...

Imi mai trebuie Experiment si Four. Si sa-mi completez colectiile, imi mai trebuie Divergent cu coperta originala si Experiment cu cea a filmului.

Ema spunea...

Pai asta ziceam, nu iti comanzi Experiment si Four? Sau vrei sa citesti intai primele doua volume sa vezi daca iti plac si apoi decizi? :)

Viziru Georgiana spunea...

Nu, ca de placut o sa-mi placa sigur. Le am de mult pe lista pe Experiment si Four. Vreau sa imi termin toate seriile si sa nu mai am vreuna neterminata. Cronicile din Wardstone, jurnalele vampirilor, Divergent si inca 6 serii. Deci, am de lucru.
Plus ca am doar volumul unu din cateva serii, pentru ca doar acestea au aparut.

Simona Stavar spunea...

@Foxette, mi-ar plăcea să-ți văd Wishlist-ul :)

Ema spunea...

@Foxette, daca doar atatea au aparut, nu prea ai ce face, asa ca trebuie sa mai astepti. Eu zic insa ca nu doar seriile sunt faine :D, poti sa iei si carti independente, care nu fac parte din serii.
@Simona, eu foarte rar updatez pe goodreads, uit sa trec si cartile citite, nu mai zic de wishlist :))

Viziru Georgiana spunea...

@Ema, da au aparut foarte multe carti si nici nu mai stii ce sa cumperi intai.
@simona, pai pe wishlist ul meu, sunt: Experiment, Four, JF: revolta, Regatul luminilor, regatul furtunilor, Miez de noapte, Constrangerea J. lui stefan, vol 3 si 4 din Cronicile wardstone, micul print, tuturor baietilor pe care i-am iubit,Regina adevarata, baiatul echo, the bone season,ferma animalelor, nono, poate si cartea gazda, Scandaloasa poveste a lui Frankie Landau-Banks, Jumatate rea vol 1 si 2, Triologia constelatii vol 1 si 2,orase de hartie si de 19 ori katherine, Will Grayson, Will Grayson, Cartea pierduta a vrajitoarelor, Vol. 1 2 si 3, vrajitor si vrajitoare 1 2 si 3, magicienii, Cimitirul animalelor sau carrie. Sunt f multe si cred ca jumatate o sa cumpar.

Ema spunea...

Foxette, wow, ce lista maaaaare ai. O parte dintre ele sunt si pe lista mea de To read. Stii care este singura carte care m-a mirat sa fie in lista ta? :D
Micul print! Cum de e printre cartile astea? :)) Parca nu se potriveste acolo.

Simona Stavar spunea...

Frumoasă listă, Foxette. Dintre cărțile enumerate de tine în Wishlist-ul meu se află Ferma animalelor, Orașe de hârtie, De 19 ori Katherine, Will Grayson, Will Grayson, Cimitirul animalelor și oarecum și Micul Prinț pentru că am auzit multe păreri bune despre această operă. Mersi pentru listă. O să fac un mic research ca să văd ce titluri mi-ar mai putea completa lista. :) De o parte am mai auzit, dar nu am apucat să citesc nimic despre ele.

Viziru Georgiana spunea...

@ema, stiu ca micul print e printre carti cu vrajitori si carti horror, dar am auzit multe pareri bune despre carte si mereu am vrut s-o citesc.
@simona, si eu la fel. Adica chiar vreau sa vad despre ce e vorba. Sa-mi spui si mie cartile cand termini.
Eu de obicei fac wishlistul pe elefant si imi e mai usor.

Simona Stavar spunea...

@Foxette, momentan am citit despre Scandaloasa poveste a lui Frankie Landau-Banks, care mi se pare chiar foarte interesantă - și dacă tot veni vorba, aș vrea să citesc și Mincinoșii, de aceeași autoare; Tuturor baietilor pe care i-am iubit, la fel, abordează o idee destul de originală și sincer, mă intrigă; și Regina adevărată, care și ea pare destul de diferită de alte chestii pe care le-am citit. O să mai caut informații când voi avea timp.
Eu una am în telefon Wishlist-ul și de fiecare dată când citesc despre o carte și mi se pare interesantă o trec acolo :)

Ema spunea...

@Foxette, eu ma refeream la faptul ca e o carte clasica, nu una dintre cele noi, prin asta se deosebeste de celelalte. Oricum, celelalte sunt si pe lista mea de citit :)

Simona Stavar spunea...

@Foxette, îmi place foarte mult și ideea din "Băiatul Echo"; "The Bone Season" mă intrigă pentru că e un roman distopic; "Nono" pare foarte diferit de cărțile pe care le-am citit până acum, dar cred totuși că mi-ar plăcea să o citesc; văzând că e și "Carrie" pe lista ta am zis să "trișez" puțin și să mă uit la film, pentru că pur și simplu muream de curiozitate, iar actrița din rolul principal îmi place foarte mult șiiiii... sincer, sunt cam dezamăgită; nu într-atât încât să nu mai vreau să citesc cartea, dar nu știu... mi s-a părut slab filmul :(

Viziru Georgiana spunea...

@simona, pare sa avem cam aceleasi gusturi in citit. <3
@ema, pe micul print o vreau de mult, dar uitam mereu de ea.

Ema spunea...

Foxette, eu am citit-o cand eram copil si m-a intristat foarte tare. Ce-i drept, nu am inteles-o asa cum trebuia, pentru ca eram destul de mica (clasa a 5-a sau a 6-a), cred ca o voi reciti candva.

Viziru Georgiana spunea...

Este trista? :( Perfect. Imi place sa citesc toamna, genul asta de carti. M-am uitat la trailerul filmului, care e mai mult desen animat,a dica E desen animat si mi s-a parut o poveste foarte draguta.

Ema spunea...

Eu asa am ramas cu impresia din copilarie, cand am citit cartea. Nu as putea sa ti-o povestesc, pentru ca am in memorie doar fragmente. Pe asta cred ca o poti gasi la biblioteca scolii, nu e nevoie sa o cumperi. :)

Viziru Georgiana spunea...

E in regula. Cateodata e bine sa recitesti cartile pentru ca intelegi mesajul mai bine a doua oara decat ai facut-o prima oara.Sper ca intelegi..

Ema spunea...

Da, stiu cum e, am recitit si eu unele carti si le-am vazut altfel. De exemplu, Un veac de singuratate, a lui Gabriel Garcia Marquez: altfel am citit-o la 29 de ani fata de cititul la 15 ani :)

Viziru Georgiana spunea...

Da, asa e. Eu nu am recitit niciuna. Am vrut sa recitesc Hotul de carti, dar am citit ce a mai ramas si a fost okay.

Ema spunea...

Eu recitesc numai cartile pe care chiar nu mi le mai amintesc si care tin minte ca mi-au placut foarte mult, altfel, chiar daca mi-a placut, ma enerveaza ca stiu ce urmeaza.

Simona Stavar spunea...

Nici eu nu am recitit niciodată o carte... Cred că până la urmă e important să lăsăm o anumită părere despre un anumit roman să rămână așa cum e, fără să o trecem din nou prin filtrul opiniilor și mentalității noastre actuale, pentru că asta ar însemna să distrugem oarecum amintirea impactului pe care a avut-o asupra noastră la un moment dat, exact așa cum se întâmplă și în cazul melodiilor, care, pentru că le ascultăm mult prea des, își pierd din frumusețe, ajungând să ne plictisească în final.

Anonim spunea...

Interesant articol. Nu am mai citit de mult timp o carte cu vrajitori. De fapt, m-am oprit la "Ucenicul vrajitor". Articolul tau mi-a retrezit pasiunea pentru acest subiect, iar faptul ca sunt personaje complexe, puternice dar in acelasi timp indecise, cu o prezenta aproape umana si super hot ajuta mult la decizia mea.

P.S. Te-am nominalizat la Liebster Awards. Detalii aici-> https://crippledstories.wordpress.com/2015/09/10/tagliebster-award/ Daca ai mai facut acest tag inainte, sorry. Sper sa completezi si sa dai mai departe. Mersi!

Anonim spunea...

Sti când apare volumul 3?

morningstar spunea...

Sti când apare volumul 3?