joi, 16 iulie 2015

Recenzie Pandemonium (Delirium #2) de Lauren Oliver

Încerc să alung amintirea coșmarului meu, gândurile la Alex, gândurile la Hana și la fosta mea școală, să le alung, să le alung, cum m-a învațat Raven.

Vechea mea viață nu mai există.
Dar și vechea Lena e moartă. 
Am îngropat-o. 
Am lăsat-o dincolo de gard, în spatele unui zid de fum și flăcări.

Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul Editurii Nemira. Multumesc Editurii Nemira pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat.

RECENZIE.
După finalul cutremurător al primului volum din serie, Pandemonium ne introduce într-o lume a umbrelor și a secretelor, a conspirațiilor și a luptei pentru libertate și supraviețuire.
Acțiunea volumului se desfașoară pe două planuri, capitolele alternând între prezent și trecut, între acum și atunci, între momentele tulburătoare prin care a trecut Lena după pierderea lui Alex și infiltrarea acesteia, sub acoperire, în Organizația AFD.
Capitolele din trecut sunt mărturia durerii, disperării, suferinței și pierderilor îndurate de Lena în Sălbăticie. Singură, rănită și rătăcită, Lena își croiește drum printre ruinele unei lumi devastate și uitate, însotită de amintirile dureroase ale vieții și ale iubirii care i-au fost răpite.
Sfașiată de temeri și nesiguranță, lipsită de speranță și prizonieră a suferinței, Lena învată din nou să trăiască, învată să lupte și să-și contruiască o armură din durere și ură, învață să-și aleagă aliații și renaște mai puternică și mai curajoasă din cenușa fetei speriate care a renunțat la tot pentru dragoste.
Schimbările prin care trece Lena de-a lungul volumului sunt evidențiate de diferențele dintre fata înspaimântată din sălbăticie și novicea din Rezistență. Lena se transformă treptat intr-o tânară hotărâtă și încrezătoare în forțele proprii, într-o luptătoare abilă și neînfricată, care nu ezită să-și elimine inamicii pentru a-și duce la îndeplinire misiunea.
În acest volum, autoarea introduce noi personaje, membrii ai Rezistenței și Invalizi, personaje realiste, interesante şi puternice, mănate de setea de libertate, dreptate și răzbunare și de nevoia de a schimba viitorul unei întregi lumi.
De la supraviețuitorii ascunși in Sălbăticie care se zbat să traiască, captivi în întuneric, măcinați de lipsuri si boli și vânați în permanență, la luptătorii din Rezistență, dispuși să se sacrifice pentru salvarea celor lipsiţi de apărare, autoarea construiește personaje curajoase și demne de admirat care înfrunta orice pericol fara nici o șovăială.
Julian este un personaj complex și misterios, un băiat care iși controleaza temerile și iși ascunde nesiguranțele în spatele imaginii perfecte a tânărului carismatic, inteligent și capabil să-și riste viața pentru cauza în care crede. Dar în spatele aparanțelor, Julian este măcinat de secrete și îndoieli, de conștientizarea iminentei morți, căreia a renunțat demult să i se opună. Sfâșiat între ceea ce a știut mereu că este normal și fata care îl salvează, Julian este silit să aleaga de care parte a baricadei este și în cine poate avea încredere.
Încărcat de momente emoționante și clipe tensionante, Pandemonium este un volum intens și captivant, completat de scene pline de acțiune și răsturnări de situație. Intriga atent construită, provocările prin care trec personajele, alegerile dureroase pe care sunt forțați să le facă și pierderile pe care le suferă conturează un volum impresionant și tulburător despre sacrificii, înfrîngere, speranță, compasiune și iubire.

28 de comentarii:

Ema spunea...

Zic de foarte mult timp ca citesc Delirium, si mereu ma iau cu alta carte si uit de ea. Pare faina seria, genul de carte care imi place. Merci pentru recomandare :)

Viziru Georgiana spunea...

Nu am citit primul volum, dar am de gand sa citesc seria, atunci cand o sa fie publicate toate volumele.

Ema spunea...

Hehe, sa inteleg ca nu te mai apuci de serii care nu s-au publicat complet? Aveai tu o serie dupa care sufereai ca nu stii ce urmeaza, care era aia? :D

Unknown spunea...

Si eu astept sa se publice si ultimul volum sa mi-o iau

Georgiana spunea...

Nici eu nu am citit inca seria,desi se aud numai despre bine de ea...
Nu pot sa spun ca nu mi-am luat-o datorită faptului ca nu a fost publicată in totalitate,ci pentru ca nu am avut ocazia,dar imi place mult recenzia si titlul imi aduce aminte de Orasul oaselor

Viziru Georgiana spunea...

@ema, cartea aia e Atingerile lui Juliette. Si da, inca sufar dupa ea. Daca o sa fac la liceu multe ore de engleza, o sa mi le cumpar si restul volumelor, ca sa am seria completa.
@romina eu fac mereu asa... e mai sigur. Dar cei de la Nemira nu au multe serii de genul din cate stiu eu, adica sa le lase necompletate. Sunt genul ala de editura serioasa si ma bucur.
@georgiana, ai citit orasul oaselor? Cum este seria?

Georgiana spunea...

@Foxette da,am citit Orasul oaselor si chiar am cartea acasa in editie tie-in si mi-a placut super mult,asa ca am decis sa continui seria Instrumente mortale,asa ca am citit si volumul doi si trei,si chiar acum il citesc pe patru,doar ca volumele astea le-am citit cu ajutorul internetului :)).Dar cert e ca mi-a placut super mult seria si am întâlnit de toate in ea:vampiri,varcolaci,magicienii,elfi sau vanatori de umbre.Ti-o recomand daca nu ai citit-o!
P.S.La ce profil te-ai înscris la liceu?

Unknown spunea...

Am citit Delirium si e genialaa ♥ Sunt la pagina 82 din Pandemonium si parca e si mai interesanta :3 Cred ca devine usor, usor una dintre seriile mele preferate :)
Fetelor, sunt extrem de bucuroasa ca vad din ce in ce mai des comentarii frumoase despre Instrumente Mortale...E ceea ce numesc eu perfectiune...

Georgiana spunea...

@Anne sweet ai citit toata seria Instrumente mortale?

Ema spunea...

@Foxette, asa, de aia ziceam, stiu ca ai zis de mai multe ori. Ti le iei in engleza? E bine si asa :D
@Georgiana, mie nu-mi vine sa ma apuc de serie, am doar Orasul oaselor, dar parca e prea mare seria, cred ca o sa renunt la ea.

Georgiana spunea...

Ema,intr-adevar este o serie de sase volume,iar la noi sunt traduse doar cinci.Cărțile sunt destul de groase,dar si acțiunea este pe masura.Eu cel putin prima carte nu am mai putut-o lasa din mana si am citit-o in mai putin de trei zile...
Oricum ,daca tot ai prima carte acasa eu as zice sa o încerci,si daca nu-ti place nu mai continui seria.Nu te cunosc prea bine si nu stiu ce fel de carti preferi...

Viziru Georgiana spunea...

@ema, mi-ar placea sa le am in engleza chiar in biblioteca si sa ma holbez la ele mereu, dar sunt dublu la pret. Le-am gasit si pe net intr-un timp.
Si legat de Orasul oaselor, pana nu publica tot nu cumpar nimic, din nou =))
@Georgiana stiu ca se face serial din instrumentele mortale sau ceva. Poate ma uit la serial...

Ema spunea...

@Foxette, nu stiam ca sunt asa scumpe... unde te-ai uitat? Stiu ca Mada zicea de un site de unde le ia in engleza, ask her, poate stie vreunul cu preturi mai bune.
Eu m-am hotarat sa nu iau seria Instrumente mortale, e prea mare, serios. O sa imbatranesc pana apar toate :)))

@Georgiana, eu citesc foarte multe genuri si citesc destul de repede, nu asta e problema, ci ca ma gandesc ca poate nu se publica toate. De exemplu, acum astept sa se publice volumul 4 din seria care are ca prim volum The Maze Runner. Si cica autorul mai are acum in toamna de publicat alt volum, al 5-lea. E enervant, ca vreau sa stiu cum se termina toata povestea.

Viziru Georgiana spunea...

@ema, a aparut trailerul la partea a 2-a. Vreau sa citesc cartea intai. Am citit doar primul volum si trebuie sa mi-l cumpar si pe al treilea. Nu stiam ca publica in continuare carti.

Ema spunea...

@Foxette, stiu de traier, oricum, am citit primele 3 volume, stiu ce urmeaza, n-o sa ma impresioneze filmul :)). Da, e volumul 5 care cred ca in toamna e programat sa fie publicat.

Viziru Georgiana spunea...

@ema, multe carti si filme o sa apara in toamna asta. E destul de bine ca o sa avem ce citii mereu. Eu am vazut filmul dupa ce am citit cartea si nici eu nu am fost foarte impresionata. Filmul a foxt okay

Ema spunea...

@Foxette, abia astept sa vad ce carti noi apar. Eu nu ma informez inainte, vad ce pune Mada aici ca urmeaza sa fie publicat, e suficient :D

Viziru Georgiana spunea...

@ema, cred ca o sa apara Ugly Love, FanGirl si inca cateva, doar ca nu-mi aduc aminte. O carte cu o insula sau ceva, care chiar imi place subiectul.

Ema spunea...

@Foxette, ia afla care e cartea cu insula, daca tot zici ca suna bine :D

Georgiana spunea...

@Foxette,intr-adevar,acum se filmează serial pentru instrumente mortale si sunt foarte nerăbdătoare sa-l vad si sper sa se publice si in Romania!Este si film,aparut si la noi,dupa Orasul oaselor
@Ema ma bucur ca iti plac mai multe genuri si spuneai ca o sa imbatranesti pana apar toate volumele...nici chiar!Din cate stiu eu mai trebuie sa apara doar ultimul,si sper sa apara toamna asta.Pana atunci este timp sa citesti cele cinci,din fata :)))

Viziru Georgiana spunea...

@ema, cartea se numeste On the island si o sa apara la editura Epica. E vorba despre o profesoara particulara cred, care calatoreste cu baiatul de 18 ani care are cancer, pe care il invata sau ceva de genul si calatoreste cu avionul. Avionul se prabuseste si raman pe insula. Suna mai bine, dar sunt cam somnoroasa sa pot explica in termeni mai buni.
@georgiana, am vazut cateva poze din serial sau ceva si pare dragut. Vreau sa apara The 5th wave neaparat filmul. Mai am 200 de pagini si termin cartea. Sunt foarte fericita pentru cine joaca rolul lui Cassie si lui Ben.

Ema spunea...

@Foxette, suna super interesanta cartea. O sa vreau si eu sa o citesc, sa imi zici cand aflii ca apare.
@Georgiana, asa e, am timp, numai ca am o lista mare in fata acelei serii :D, plus ca in august vin prin tara si o sa ma plimb destul de mult. :)

Viziru Georgiana spunea...

@ema, normal ca iti zic. Din cate am auzit o sa apara si Ugly love, care tot asa e foarte cunoscuta si populara in america. Si ea o sa apara tot la Epica. Au publicat numai carti frumoase.

Ema spunea...

@Foxette, astept astept. :D O sa vedem si cat timp voi mai avea din toamna, dar si daca imi gasesc job tot citesc in tren sau autobuz :D

Viziru Georgiana spunea...

@ema si eu cred ca o sa-mi tin o carte cu mine mereu cand merg la liceu. Pentru ca o sa fac naveta si eu o sa am dimineata. Pare mai relaxant sa zic asa decat sa te uiti pe geam...

Georgiana spunea...

Ugly love...Am vazut trailer-ul filmului si mi s-a parut un fel de 50 shanes of Grey,dar câteva persoane au spus ca nu e deloc asa,fiindcă au citit cartea...Voi vedea!
Si eu o sa iau mereu carti cu mine la liceu :)))

Ema spunea...

@Foxette, e un mod foarte util de a petrece timpul pe care altfel in pierzi pe drum. Oricum, tu faci cat de cat ok, eu cand eram in bucuresti faceam o ora pana la munca, cititul era absolut necesar :))

Viziru Georgiana spunea...

@ema, la mine nu cred ca e foarte mult drum. Cred ca sunt doar 15 minute, dar e bine sa ai o carte la tine in timpul asta.
@georgiana si la mine cred ca o sa fie un obicei.