miercuri, 5 martie 2014

Recenzie Pe strada Dublin de Samantha Young

Pe strada Dublin este primul volum din seria omonima de Samantha Young.

Tot ce vrea ea este prezentul.
Însă viitorul îi rezervă o surpriză.

Jocelyn Butler a fugit ani întregi de trecutul său. Însă bărbatul seducător pe care îl cunoaşte o va dezbrăca de toate secretele.
Acum patru ani, Jocelyn Butler şi-a lăsat în urmă trecutul dureros şi a plecat din Statele Unite în Scoţia, pentru a lua totul de la capăt.
S-a hotărât să-şi îngroape suferinţa şi să meargă înainte fără a se mai implica în nicio relaţie.
Pare mulţumită să ducă o viaţă retrasă până în clipa în care se mută într-un apartament superb pe Dublin Street. Acolo cunoaşte un bărbat care zguduie din temelii lumea ei păzită cu grijă.
Braden Carmichael obţine întotdeauna ce vrea. Ştiind cât de sceptică este Joss privind orice fel de relaţie, Braden îi propune un aranjament sexual care să satisfacă atracţia intensă dintre ei şi care să le ofere în acelaşi timp libertate totală.

Samantha Young s-a născut la Stirlingshire, Scoţia. A absolvit în 2009 Universitatea din Edinburgh, unde a studiat istorie antică şi medievală. Cărţile sale acoperă mai multe genuri: romance, paranormal, fantasy urban şi subiecte contemporane. Pentru romanul Pe strada Dublin, Samantha Young a fost nominalizată la Goodreads Choice Award for Best Author and Best Romance.

RECENZIE.
Inca puternic afectata de pierderea parintilor ei intr-un accident de masina cand avea doar 14 ani, Jocelyn paraseste, singura si indurerata, America pentru a incepe colegiul in Scotia, in speranta unui nou inceput care sa o ajute sa uite de greselile din trecut.
Dupa tragedia prin care a trecut, Joss este decisa sa nu se mai apropie de nimeni niciodata, temandu-se ca nu ar suporta sa mai piarda inca o persoana draga.
Dupa ce o intalneste pe noua ei colega de apartament, Ellie, care cu blandete si compasiune o face sa-si deschida sufletul, Joss il cunoaste si pe seducatorul frate al acesteia, Braden. 
Braden a mai fost ranit si in trecut si cu inima inca franta, este luat complet pe nepregatite de atractia pe care o simte fata de Joss. Cei doi decid sa inceapa o relatie de prieteni cu beneficii, care le-ar permite sa pastreze distanta si sa se fereasca astfel sa mai fie raniti.
Dar incetul cu incetul, zidurile pe care Braden si Joss le-au ridicat, se prabusesc, iar relatia dintre ei devine una bazata pe incredere si tandrete. 
Mi-au placut flashback-urile din trecutul lui Joss, momentele incarcate de iubire si blandete pe care le-a petrecut alaturi de familia ei si care ne sunt dezvaluite in timpul sedintelor de terapie pe care Joss le urmeaza.
Joss este un personaj realist, cu defecte si calitati. Incapatanata, impetuoasa, directa, dar si vulnerabila si inspaimantata, incearca sa-si depaseasca traumele si sa fie mai puternica pentru cei dragi ei. Singurul lucru care m-a deranjat este momentul cand Joss da dovada de egoism si lasitate, alegand sa fuga in loc sa fie alaturi de Braden si de cea mai buna prietena a ei, atunci cand acestia au mai mare nevoie de ea.
Braden este un personaj incantator. Tandru, loial si rabdator, Braden isi deschide inima in fata lui Joss si ii impartaseste acesteia totul despre trecutul lui si despre suferinta prin care a trecut cand a fost tradat. Mi-a placut ca Braden nu a renuntat niciodata la Joss, i-a fost alaturi si a ajutat-o sa se vindece si sa ia decizia corecta, chiar si atunci cand aceasta l-a abandonat.
Puternica, independenta, amuzanta si adorabila, Ellie este prietena pe care orice fata si-ar dori-o si personajul meu preferat din acest volum. Carismatica si extrovertita, Ellie este un personaj fantastic, iar relatia ei cu Adam, cel mai bun prieten al lui Braden, este fermecatoare. Momentele grele prin care a trecut Ellie si modul in care a incercat sa-i protejeze pe cei din jurul ei ascunzandu-si boala, m-au induiosat si mi-au frant inima. 
Pasional, romantic si emotionant, Pe strada Dublin este un volum plin de speranta, in care orice obstacol poate fi depasit prin iubire si niciun un sacrificiu nu este prea mare pentru a fi impreuna cu persoana iubita.

14 comentarii:

Unknown spunea...

Cu toate ca nu sunt foarte atras de cartile erotice, cele doua romane ale Samanthei Young nu te vor plictisi deloc, ba din contra, te vor face sa iti imaginezi ca esti la o piesa de teatru in care pesonajele isi interpreteaza rolurile chiar in fata ta. Scenele de amor au fost destul de soft, ceea ce nu m-a deranjat deloc; insa preferam copertile originale. Urasc copertile de la editura Trei cu alb in colturi. Mi se par destul de ieftine si chicioase. Gata, am spus-o. :))

Unknown spunea...

Recenzia e simpatica, chiar ma face intr-un fel mai ciudat sa vreau sa citesc cartea, chiar daca, dupa cum am spus, nu e genul meu.

Lupu Diana spunea...

Cartile erotice nu sunt nici genul meu. Singura carte de acest gen pe care am citit-o este Atractia si mi-a lasat un gust amar :/
@Daniel, nici mie nu-mi plac aceste coperti :D

Unknown spunea...

@Diana, si eu am citit doar primul volum din seria Crossfire de Silvia Day si am aceeasi parere ca si tine. Am ramas dezamagit, ma asteptam sa fie cu totul altfel, insa mi-au fost inselate sperantele. Mi-am cumparat recent 50 shades of grey de pe Amazon, inca nu am citit-o, dar sper sa fie mult mai buna decat cea a Silviei.
Referitor la copertile de la editrua Trei, ma bucur ca nu sunt singurul caruia nu ii plac.

Lupu Diana spunea...

Si eu voiam sa-mi cumpar 50 Shades of Grey pana sa citesc Atractia si cred ca mi-a ajuns cu acest gen de carti pentru o perioada indelungata de timp, mai ales pentru ca se spune ca trilogia Crossfire e o copie mai stangace a trilogiei 50 Shades of Grey.

c spunea...

Ma asteptam la ceva gen 50 Shades of Grey, dar nu, cartea a fost decenta si chiar placuta.
Joss nu e protagonista enervanta, care te face sa vrei sa iti smulgi parul din cap din cauza comportamentului sau si a atitudinii de care duce lipsa, ci este o tanara incantatoare( care nu m-a scos din sarite cu nehotararea ei, deci inca un punct pentru asta). Desi la inceput vrea sa para tare, puternica, detasata de orice emotie, fiind consitenta de faptul ca daca se implica va ajunge sa fie ranita, dezvolta sentimente atat pentru Ellie cat si pentru Braden. Dorinta de a fi fericita si faptul ca se simte implinita in adancul sufletului, chiar daca nu o recunoaste, Joss uita de fricile ei incetul cu incetul si uita de ce a ales o viata retrasa si singuratica.
Ce-i drept evolutia sa a fost cam lenta ( incapatanarea asta), dar dupa cum ziceam, cand vine vorba de fata asta nu iti vine sa arunci cartea pe geam, ci sa fii alaturi de ea, atat prin momentele placute cat si prin cele neplacute.
Mi-au placut personajele, iar pe Ellie am simpatizat-o extrem de mult, fiind adorabila.
In afara relatiei dintre Braden si Joss, pe fundal mai sunt si Ellie cu Adam. Erau tare comice scenele de gelozie ale lui Adam, care saracu' o placea pe Ellie, dar ii era frica ca daca o raneste, i se urca Braden in cap, iar fata lui nu va mai fi ce a fost odata.
Volumul este perfect pentru momentul in care ai chef de o carte romantica, dar care sa nu dea in extrema si sa iti provoace un sentiment de greata, tocmai de aceea il recomand cu caldura.
Si cred ca recenzia susprinde perfect morivul pentru care ar trebui citita ( asta si faptul ca sunt gif-uri cu Matt Bomer.)

Anonim spunea...

O carte frumoasa, mi-a placut, si nu inteleg de ce este trecuta la genul erotic!?!, pe bune, cred ca de cand am citit seria Cincizeci de umbre si Atractia am impresia ca niciun roman nu poate fi mai erotic decat cele din aceasta serie:)), vreau sa citesc si Pe strada Londra

Law spunea...

imi place din ce in ce mai mult editura trei, fiindca publica carti frumoase, asa cum pare si probabil si este aceasta.. o sa mi-o cumpar curand :D

Jacqline spunea...

Imi place cum suna descrierea dar, mai ales, recenzia ta. Modul in care i-ai descris pe Joss, Branden si Ellie ma face sa cred ca sunt niste personaje de care m-as atasa, cu siguranta.
Abia astept sa-mi achizitionez cartea si sa o citesc :D

Praf de stele spunea...

La prima vedere, daca ar fi sa ma iau dupa coperta, clar n-as ajunge sa citesc cartea asta vreodata. Dar, din fericire, nu sunt genul care judeca dupa cum arata o carte, ci dupa ceea ce imi ofera ea.
Iar aceasta mi-a atras atentia inca de cand a aparut la noi! :)

Unknown spunea...

@Andreea, foarte bine faci ca nu judeci o carte dupa coperta, si probabil nici dupa titlu. Eu mi-am luat teapa acum doi ani cand mi-am cumparat Veronika se hotaraste sa moara de Paulo Coelho. Titlul mi s-a parut interesant, iar coperta dementiala, insa cand am deschis-o am ramas profund dezamagit. De atunci m-am invatat minte. Aparentele chiar sunt inselatoare. :))

Unknown spunea...

Daniel, aceeasi teapa mi-am luat-o si eu...

Yonne Ella spunea...

Nu prea mă omor după cArtile erotice, căci mai nou toate seamană între ele, dar ăsta pare diferit. Poate îl încerc cândva.

Unknown spunea...

Volumul asta ramane intotdeauna preferatul meu. Mi se pare cel mai bun din serie. Bineinteles, asta nu inseamna ca celelalte nu mi-au placut.