luni, 31 martie 2014

Recenzie Hopeless, Fără speranță de Colleen Hoover

Sky, elevă în ultimul an de liceu, îl cunoaşte pe Dean Holder, un tip cu o reputaţie îndoielnică, rivalizând cu a ei însăşi. Încă de la prima lor întâlnire, acesta o îngrozeşte şi, în același timp, o captivează. Ceva inexplicabil legat de el îi declanşează amintiri din adâncurile trecutului ei tulbure, dintr-o perioadă aproape ștearsă din memoria ei. Deşi Sky e hotărâtă să se ţină la distanţă de el, insistenţele lui neabătute şi zâmbetul enigmatic îi doboară barierele protectoare, iar legătura dintre ei creşte în intensitate. Însă misteriosul Holder ascunde, la rândul lui, destule secrete, iar de îndată ce acestea sunt dezvăluite, Sky cunoaşte o transformare ireversibilă, iar capacitatea ei de a avea încredere în semeni poate deveni o pierdere colaterală provocată de adevăr.

Numai înfruntând cu mult curaj dezvăluirile crude, Sky şi Holder pot spera să-şi vindece rănile sufleteşti şi să găsească o cale de a trăi şi de a iubi pe deplin. Fără speranță este un roman care vă va tăia respiraţia, captivându-vă şi amintindu-vă de prima voastră iubire.

Multumesc editurii Epica pentru acest volum si pentru tot sprijinul acordat. Daca v-a atras atentia acest volum si doriti sa-l cititi, il puteti achizitiona de pe site-ul editurii Epica.

RECENZIE.
Fara speranta este un volum greu de descris in cuvinte, care desi abordeaza un subiect dificil intr-un mod sensibil si atent, ramane o lectura trista si emotionanta, care te indurereaza si iti taie rasuflarea.
Sky, eroina volumului a dus intotdeauna o viata protejata, desi singuratica. Pana in ultimul an de liceu a fost educata acasa de mama ei adoptiva, iar singura si cea mai buna prietena a ei a fost vecina ei, Six.
Totul se schimba in prima ei zi de scoala, cand il intalneste pe Holder si pentru prima data simte ceva. Atractia fata de acesta este atat de puternica incat Sky este coplesita de intensitatea sentimentelor ei. Singura problema este ca Holder nu ii inspira incredere, iar reputatia lui o face sa-si doreasca sa pastreze distanta. 
Dar, incetul cu incetul, Holder patrunde in viata ei, ii acapareaza fiecare gand si ii dovedeste ca ii va fi mereu alaturi, chiar si in cele mai dificile momente.
Legatura dintre cei doi protagonisti este puternica si coplesitoare, atat din punct de vedere fizic cat si emotional, iar apropierea de Holder o face pe Sky sa-si dea seama cat de mult si-a dorit intotdeauna sa traiasca, sa simta fiecare atingere si sa iubeasca. Insa, uneori, fericirea aduce si suferinta.
Povestea lui Sky este una plina de rasturnari de situatie, care va vor induiosa si va vor face sa va doriti cu disperare ca Sky sa reuseasca sa depaseasca momentele intunecate si sa-si gaseasca finalul fericit.
Sky este un personaj puternic si curajos, pe care l-am admirat pentru taria de caracter de care da dovada, in ciuda suferintei prin care trece si a lucrurilor pe care le-a indurat. Trecutul lui Sky este incarcat de durere, iar momentul in care descopera adevarul, cand toate acele amintiti tulburatoare par sa se reverse in prezentul ei, cand zidul pe care l-a ridicat in copilarie se prabuseste, este cutremurator.
Modul in care Sky se comporta cand are loc confruntarea dintre ea si cel care a ranit-o este incredibil. Cu toate ca este confuza si speriata, este atat de preocupata de incercarea de a descoperi daca au existat si alte victime incat mi-a frant inima.
La inceput Holder mi s-a parut putin infiorator si mult prea intens. Dar, apoi am fost impresionata de iubirea plina pasiune si tandrete pe care o simte pentru Sky, de lipsa lui de egoism si de modul in care ii este intotdeauna alaturi si incearca sa o protejeze.
Cu toate ca de-a lungul volumului am inceput sa-l intelege pe Holder, mi-as fi dorit ca Sky sa nu aiba atat de repede incredere in el, cand abia il cunostea, si sa nu-l ierte cu atat de multa usurinta de fiecare data cand comportamentul lui era bizar sau deplasat. Unele greseli pe care le-a facut Sky la inceptul volumului, cand l-a intalnit pe Holder, m-au dezamagit pentru ca Sky, desi era suficient de matura incat sa stie ce riscuri isi asuma, i-a permis unui strain, care putea fi periculos, sa-i afle numele si adresa la nici un minut dupa ce l-a intalnit. 
Un alt moment care m-a deranjat a fost cel in care Sky ii cere practic permisiunea lui Holder sa nu-si denunte matusa. Karen si-a sacrificat intraga viata pentru Sky, si chiar daca mai apoi Sky dovedeste ca ii este recunoscatoare si ca apreciaza aceste sacrificii, nu am putut sa uit ca a pus parerea lui Holder si gandul ca acesta ar putea sa o paraseasca mai presus de matusa ei. Poate din acest motiv, l-am apreciat mai mult pe Holder care intelege ca alegerea facuta de Karen nu ar fi putut influenta in niciun fel ce s-a intamplat cu sora lui, dar ca, in schimb, i-a salvat viata lui Sky si i-a oferit un camin in care era in siguranta.
Hopeless este o poveste despre supravietuire si vindecare, a doua sansa si iertare, dar mai presus de orice este o poveste de dragoste, care iti ofera speranta ca orice rau poate fi indreptat, ca incercarile la care te supune viata pot fi depasite, atata timp cat cei care te iubesc iti sunt mereu alaturi si te sprijina.

11 comentarii:

Law spunea...

suna asa de bine; imi place ca i-ai ales pe nina si pe paul pentru personajele principale, ma atrag mai mult :))
voiam cartea inainte sa fie tradusa in romana, si acum dupa ce am citit recenzia ta, o vreau si mai mult :)) :D
vad ca ai timp sa citesti, de postezi atatea recenzii.. as vrea si eu timpul tau :))

Lupu Diana spunea...

Tocmai ce am terminat si eu de citit cartea si o ador. Holder mi-a intrat foarte usor pe sub piele, mi se pare absolut adorabil.
In carte sunt foarte multe citate pe care le ador, inca nu am apucat sa le scot, insa cred ca o sa-mi fac timp, altfel o sa uit de ele si chiar nu vreau pentru ca sunt foarte frumoase.

Unknown spunea...

Uh...ai facut o alegere buna cu pozele ( TVD <3). In fine, cartea ma atrage, dar nu stiu inca daca o voi citi pentru ca mi-a cam ajuns cu cartile triste o perioada...Citesc pentru a 3 oara " Sub aceeasi stea" si tot cu moralul la pamant sunt. Nu stiu cat de bine m-ar ajuta inca o carte trista. Cu siguranta o voi citi...mai tarziu putin...

Yonne Ella spunea...

Povestea pare frumoasă şi dramatică, într-un sens plăcut la lectură. Deja o vreau !

Praf de stele spunea...

Imi place recenzia!! <3
Am citit si eu cartea si mi-a fost asa de greu s-o las din mana..e una dintre preferatele mele si abia astept sa o mai recitesc inca o data!! :D

Unknown spunea...

Frumos! M-ai convins sa o citesc.Ma atrage mult coperta si numele. Sper sa ajung cat mai repede sa o citesc. :)

Unknown spunea...

Alexandra Ravena, si pe mina ma atrage coperta, e chiar draguta...

c spunea...

Am fost atat de incantata cand sora-mea mi-a adus aceasta carte drept cadou de Craciun incat nu imi mai incapeam in piele de bucurie. Abia asteptam sa gasesc un moment oportun de a o incepe. Cand in sfarsit lucrurile s-au linistit si s-a sfarsit si a treia zi de Craciun m-am apucat si eu de carte. La inceput mi s-a parut foarte ok, Dean Holder mi se parea a fi un caracter foarte interesant si erau cateva intrebari care ma macinau, deoarece viata lui Sky nu era tocmai foarte bine pusa la punct. Multe lucruri din trecutul acestei fete erau neclare, dar odata cu aparitia lui Dean Holder, acest tip super smecher, cu gropitele lui adorabile, misterul a luat amploare si incercam sa dezlusesc tainele ascunse in spatele indentitatii lui Sky. Nu ma asteptam la o poveste atat de intortocheata, dar cred ca asta e tot farmecul romanului pe langa clasica poveste de amor. Sincera sa fiu, m-a dezagamit. Eram atat de entuziasta de primirea acestei carti si lecturarea ei, incat dezamagirea de la final a fost usturatoare. Mi s-a parut o telenovela presarata cu prea multe drame si intrigi. Hop, sari peste un obstacol si vine repede altul. Ma asteptasem la cu totul altceva cand incepusem sa merg pe drumul creat de Colleen Hoover prin prisma acestei carti.

Unknown spunea...

Diana DD, să înțeleg că te-a dezamăgit cartea? :o3

Unknown spunea...

Recenzia m-a convins sa vreau sa o citesc. Pare foarte draguta. Multumesc

Unknown spunea...

Eu cum pot face rost de ea pentru ca autoarea nu raspunde la mesaj, iar pe site-ul editurii nu e in stoc de ceva vreme..