duminică, 25 noiembrie 2012

Tacere (Ingerul Noptii #3) de Becca Fitzpatrick

Când n-a mai rămas decât tăcerea, oare adevărul se va putea face, în sfârsit, auzit?

Într-o noapte rece de septembrie, Nora Grey se trezeste singură în cimitirul din orasul ei, fără să stie cum a ajuns acolo sau de ce. Mai rău, descoperă că nu-si poate aminti nimic din ultimele cinci luni de viată. Se pare că e dată dispărută de săptămâni bune, iar familia si prietenii dau vina pe un răpitor misterios despre care, însă, nimeni nu are nici cel mai mic indiciu.
Odată întoarsă în siguranta casei sale, Nora încearcă să-si reia viata de zi cu zi. Merge la scoală, îsi petrece timpul cu cea mai bună prietenă si încearcă să-l evite pe noul iubit al mamei sale, nimeni altul decât Hank Millar, tatăl dusmancei ei de moarte, Marcie.
Dar o voce interioară nu-i dă pace, îndemnând-o să-l caute pe cel vinovat de cosmarul pe care l-a trăit. Crâmpeie din trecut, cuvinte si imagini nepământene, fără nici o legătură cu traiul ei obisnuit, îi bântuie visele si îi dau stăruitorul sentiment că a pierdut o parte importantă din ea însăsi.
Un sir de evenimente neprevăzute o aduce pe Nora fată în fată cu Jev, un străin frumos, cu ochii negri ca noaptea, care o înspăimântă si o atrage în acelasi timp. El pare să aibă toate răspunsurile si inima ei. Cu fiecare minut pe care îl petrece alături de tânăr, relatia lor devine tot mai profundă, până când îsi dă seama că e pe cale să se îndrăgostească. Din nou.

RECENZIE.
Dupa finalul tulburator al celui de-al doilea volum din seria Ingerul Noptii, Crescendo, in Tacere descoperim ce s-a intamplat cu Nora si Patch, dar si teribilul plan al conducatorului Mainii Negre, periculos grup de nephilimi care incearca sa se elibereze de sub influenta ingerilor cazuti.
Cand Nora se trezeste singura, noaptea, in cimitirul din orasul ei, cu nicio amintire despre ultimele cinci luni din viata ei, isi da seama ca ceva ingrozitor s-a intamplat cu ea. Familia si prietenii ei o incurajeaza ca acum este in siguranta, ca rapitorul care a tinut-o sechestrata nu-i mai poate face rau, dar Nora simte ca pericolul este mai aproape decat credea.
Curand, Nora descopera ca pe strazile intunecoase ale orasului ei se duce o lupta intre ingeri cazuti si nephilimi si ca fermecatorul tanar brunet, care i-a salvat viata, ii este mai cunoscut decat se astepta. Nu trece mult pana cand intrebarile ei primesc raspuns si se trezeste prinsa intre cei care incearca sa o protejeze si cei care vor sa o foloseasca pentru a-si invinge inamicii.
In ciuda faptului ca nu-si aminteste nimic despre ultimele cinci luni si se teme de ceea ce ar putea descoperi ca i s-a intamplat, Nora lupta sa afle adevarul despre rapitorul ei si despre secretele pe care le ascund cei dragi ei, devine mai puternica, invata sa aiba incredere in instinctul ei si incearca sa-si salveze prietenii si familia de cel mai periculos dusman de pana acum.
Jev sau Patch e la fel de intunecat, misterios si dornic sa se sacrifice pentru a o apara pe Nora de cei care ar putea sa o raneasca, cum a fost si in volumele anterioare. Cu toate acestea, Jev ascunde propriile secrete si aliante nefaste, care nu fac decat sa o determine pe Nora sa incerce sa-l infrunte de una singura pe conducatorul Mainii Negre, pecetluindu-si astfel soarta pentru totdeauna.
Personajul meu preferat, neflimul Scott, isi face aparitia si in acest volum, si cu toate ca e vanat de nefilmii condusi de Hank, ii este alaturi Norei si incearca sa o ajute sa descopere adevarul despre rapirea ei si planurile Mainii Negre. Seducator, amuzant si impulsiv, sunt sigura ca Scott se va dovedi un aliat pretios in ultimul volum al acestei serii, Finale, pe care il astept cu nerabdare.

5 comentarii:

Unknown spunea...

Doamne de cand zic ca o sa cumpar si eu seria asta si nu am mai ajuns sa fac ce mi-am propus. Imi placea mai mult o alta varianta a copertii(nu stiu din ce tara). Oricum acum ca am aparut toate volumele nu o sa raman in suspans si o sa citesc totul.
Poate vine si la mine Mosul cu seria

Unknown spunea...

Sczue de dublu post, dar tre sa spun asta
Noul look al blogului e mult mai frumos; nu ma refer numai la acele globuri care ma duc cu gandul la Craciun si la...tot, asa e dragut; si culorile sunt dragute

Madalina spunea...

Multumesc, Cristina :). Ma bucur mult ca iti place.

Anonim spunea...

Ador seria asta... tocmai am terminat volumul al doilea e genială ... ştiţi cumva de unde as putea face rost şi de trei?? A apărut pe piaţă??

Anonim spunea...

unde as putea gasi cartea?mi-o doresc mult