luni, 11 iunie 2012

Recenzie Umbra Noptii (Umbra Noptii #1) de Andrea Cremer

Umbra Noptii este primul volum din trilogia omonima scrisa de Andrea Cremer.

În vreme ce alte adolescente visează cu ochii deschisi la băieti, Calla Tor îsi cunoaste deja destinul: la terminarea liceului, fata lup va deveni partenera masculului alfa Ren Laroche, alături de care va conduce o nouă haită de lupi Gardieni, luptând umăr la umăr pentru a apăra, chiar cu pretul vietii, locurile sacre ale Păzitorilor.

Dar, după ce încalcă legile străvechi ale stăpânilor ei salvându-l de la moarte pe frumosul muritor Shay, încetul cu încetul, Calla începe să pună la îndoială soarta care i-a fost hărăzită, propria existentă si întreaga ei lume. Secrete adânc îngropate ies usor usor la suprafată si, odată cu ele, devine tot mai clar că nimic nu este ceea ce pare a fi.

Ea stie că, dacă ascultă chemarea inimii, va pierde totul,poate chiar si propria viată. Merită oare o iubire interzisă sacrificiul suprem?

RECENZIE.
Viata Callei Tor se schimba in ziua in care il salveaza de la moarte pe muritorul Shay si ii permite sa o vada schimbandu-si forma si transformandu-se din lup in fata.
Calla Tor este o tanara alfa, care intreaga viata, la fel ca si parintii ei, liderii haitei Umbra Noptii, a respectat legile Pazitorilor haitei lor si a acceptat destinul pe care care l-au stabilit acestia pentru ea de a deveni partenera masculului alfa Ren, fiul liderului haitei Napasta.
Uniunea celor doi ar duce la formarea unei noi haite de tineri lupi Gardieni a caror datorie este sa protejeze pestera Haldis. De sute de ani, Pazitorii au hotarat vietile si uniunile Gardienilor, iar acestia i-au protejat pe Pazitorii de dusmanii lor, Cautatorii, le-au aparat locurile sacre si au luptat in razboie pentru ei. Puterile magice ale Pazitorilor si fiintele supranaturale care ii slujesc i-au ajutat sa-i domine si oblige pe Gardieni sa le respecte legile si dorintele, in ciuda vointei lor.
Cand Pazitorii le cer Callei si lui Ren sa se apropie pentru ca membrii haitelor lor sa se obisnuitasca unii cu ceilalti pana la uniunea din noaptea de Samhain, Calla se trezeste prinsa intre pasiunea pentru  fermecatorul Ren si sentimentele pentru Shay. Ingrozita ca Pazitorii ar putea afla ca i-a salvat viata lui Shay, incalcand legile si dandu-i sangele ei, iar acest lucru i-ar putea aduce moartea si i-ar pune prietenii din haita in si mai mult pericol, Calla incearca sa se indeparteze de Shay.
Curand, Calla descopera ca Shay este mult mai important decat credea cand sunt atacati de Cautatori, iar acestia incearca sa-l rapeasca pe Shay.
Cand Shay incearca sa descopere adevarul despre infricosatorii Pazitori si despre trecutul lui, secrete intunecate si periculoase ies la iveala, dezvaluind crime infioratoare si facand-o pe Calla sa se teama de planurile pe care le au Pazitorii pentru ea, Ren si haita lor.
Sfasiata intre dorinta si datorie, iubire si libertate, Calla va trebui sa aleaga intre o viata alaturi de seducatorul Ren si haita lor si incalcarea legilor care i-ar putea aduce moartea pentru a fi impreuna cu Shay.

18 comentarii:

Zipy spunea...

Chiar ma intrebam cand o sa publice cei de la Litera cartea aceasta..!!iii...abia astept!!

ioana alexandra spunea...

abia astept cartea:X
coperta as fi vrut-o pe cea originala, care e atatt de frumoasa:(

Darkflayer spunea...

prea tare cartea

Geanina spunea...

In sfarsit apareeeee<3<3
Imi place ce spune Becca Fitzpatrick, abia astept sa citesc.

Oanaaa. spunea...

Au cam stricat coperta originala .. dar asta e.
Inca stau la indoiala in privinta ei

JustLaugh spunea...

ma bucur ca Litera a publicat cartea asta..chiar am mai citit despre ea si mi-a placut:D

Ade spunea...

Vreau sa o cumpar

Jacqline spunea...

O am si eu pe lista de achizitii :D
De-abia astept sa o cumpar si sa o citesc :)

Unknown spunea...

Uite ca aveam dreptate! Abia astept sa o cumpar!

Jacqline spunea...

Coperta e draguta, dar mai bine o pastrau pe cea originala :D

Unknown spunea...

Mie imi place mai mult aceasta. Nu ma da pe spate, dar mi se pare mai draguta decat cea de la ei

Crina|| booktwist_ spunea...

Am mai auzit de carte, insa nu ma prea atrage. Parca prea seamana cu altele si n-are ceva care sa ma atraga in mod special.

Cristina Criss spunea...

O sa fie cu siguranta pe lista mea de cumparaturi. :)

Crisstina M spunea...

Ador lupii. Si vreau sa zic... cartea asta aduna toate atuurile pentru a fi cumparata de cat mai multe persoane. :X

Alexandra Ioana spunea...

Am si eu cartea,imi place la nebunie,bine,coperta nu prea,dar subiectul e genial,deci imi place si ma bucur ca Litera au publicat.o,ma asteptam de la ei.

Unknown spunea...

Eu inca ma gandesc daca sa o cumpar sau nu pentru ca ...nu ma atrage coperta si de la coperta porneste totul in cazul meu

Anonim spunea...

Fţă de alte cărţi chiar e interesantă. Aştept volumul 2 să văd ce se mai întâmplă.
În timp ce citeam cartea mă tot întrebam care-s băieţii buni: Căutătorii sau Păzitorii. Mi se păarea prea ironic să fie Păzitorii la cât de dobitoci erau şi la cum se purtau cu Gardienii lor

Coralia spunea...

Hey , am citit cartea nu mi se pare cinestiece , dar spre sfarsit cam pe la ultimele 60-50 de pagini devine foarte interesanta , nu imi pare rau ca am citit-o si chiar acum sunt la vol .2 :)