miercuri, 7 martie 2012

Chimie Perfecta de Simone Elkeles

O poveste provocatoare şi pasională despre ce poţi descoperi când priveşti dincolo de suprafaţa lucrurilor.

O iubire imposibilă, Romeo şi Julieta, West Side Story, băiat rău întâlneşte fată cuminte.Atenţie seria Chimie perfectă decolează.
La Liceul Fairfield dintr-o suburbie a oraşului Chicago, toată lumea ştie că între elevii veniţi din sudul oraşului şi cei din nord există o reacţie cam sulfuroasă. Aşa încât atunci când Brittany Ellis, şefa majoretelor, şi Alex Fuentes, membru al unei bande de cartier, sunt obligaţi să fie parteneri de laborator la orele de chimie, consecinţele se anunţă explozive, iar descoperirile sunt surprinzătoare.

Reputaţia impecabilă a lui Brittany e doar o aparenţă, iar statutul de băiat rău al lui Alex ascunde de fapt dorinţa lui de a renunţa la loialitatea faţă de banda din care face parte. Şi, atunci când sunt împreună, viaţa parcă are sens.

Niciunul dintre cei doi adolescenţi nu este însă pregătit pentru cea mai surprinzătoare dintre toate reacţiile chimice: iubirea. Pot ei să spargă tiparele şi să înlăture prejudecăţile care ameninţă să-i ţină la distanţă?

O carte pentru băieţi răi şi fete cuminţi, pentru băieţi buni şi fete rele, o carte pentru băieţi şi fete, care a cucerit cititorii şi blogosfera.

Pentru mai multe informaţii despre autoare şi cărţile ei, accesaţi ww.perfectchemistrythebook.com şi www.simoneelkeles.net.

RECENZIE.
Chimie Perfecta, primul volum din seria omonima scrisa de Simone Elkeles, este un roman romantic si captivant despre iubire, sacrificiu si aparente inselatoare.Mi-a placut foarte mult ca romanul este impartit in capitole narate atat de Brittany cat si de Alex, conturand astfel caracterul si trairile celor doi de-a lungul povestii lor de dragoste.
Personajele principale, Brittany si Alex sunt doi adolescenti care provin din lumi diferite, dar care ascund secrete dureroase si firi asemanatoare. Amandoi isi iubesc familia, respectiv sora si ar face orice sacrificiu pentru a-i proteja pe cei dragi, indiferent ca asta inseamna sa duca o viata dubla in care pozeaza intr-o majoreta perfecta sau sa faca parte dintr-o banda periculoasa.
In prima zi de scoala din ultimul an de liceu, Brittany, majoreta blonda cu ochi albastri, care are o viata aparent perfecta, in realitate umbrita de dizabilitatea surorii si de duritatea si raceala mamei, aproape il loveste cu masina pe Alex Fuentes, baiatul brunet cu ochi caprui, care face parte dintr-o banda si incearca din toate puterile sa-si ajute si protejeze fratii mai mici si mama dupa uciderea tatalui sau.
Desi toti colegii il considera pe Alex periculos si-l evita dispretuitori, Brittany nu se teme sa-l infrunte chiar daca asta ar putea sa o puna in pericol. Cand profesoara de chimie decide ca cei doi vor fi parteneri de laborator de-a lungul anului scolar, cei doi nu sunt deloc incantati de perspectiva de a-si petrece orele si timpul liber impreuna, lucrand la proiecte, si cu atat mai putin iubitul lui Brittany, Collin.
Furios pe fata de care se simte atras si care pare sa-i dovedeasca in fiecare zi ca ei doi nu au nimic in comun si ca nu-l suporta, Alex accepta pariul propus de un prieten de a o seduce pe Brittany. Singura problema e ca Brittany nu e deloc ceea ce pare, iar Alex curand va descoperi ca in spatele fatadei lipsite de griji si preocupata doar de iubitul, capitan al echipei de fotbal si de grupul de majorete pe care Brittany il conduce, se afla o fata cu o viata trista, bantuita de grija pentru sora ei si de durerea ca parintii nu ii sunt alaturi. Nici Brittany nu se astepta sa descopere in spatele baiatului sarcastic si dur din partea de sud a orasului, un baiat care lupta pentru familia lui si care si-ar dori sa poata termina liceul si sa urmeze colegiul si cu atat mai putin un baiat protector cu ea si bland cu sora ei.
Cand timpul petrecut impreuna ii face pe cei doi sa fie din ce in ce mai atrasi unul de celalalt, ambii sunt dispusi sa lupte impotriva oricui pentru a putea fi impreuna, pentru a avea o sansa la o iubire interzisa in societatea plina de regului in care niciodata o relatie intre o fata din nord si un baiat din sud nu a rezistat.
Va putea invinge iubirea cand totul i se opune, va putea dragostea lor rezista in fata pericolului reprezentat de banda lui Alex, va fi relatia lor acceptata de cei apropiati? Aflati citind primul volum din fermecatoarea serie Chimie Perfecta.

Titlu: Chimie Perfecta
Titlu original: Perfect Chemistry
Autoare: Simone Elkeles
Editura: Leda
Traducere: Carmen Ion
An aparitie: 2012
Numar pagini: 416
Punctaj: 4/5

21 de comentarii:

Zipy spunea...

Coperta este draguta:) dar nu cred ca as citio, mi se pare prea trasa de par, plus ca nu este genul meu:>
Dar fiecare cu parerea lui:)

Darkflayer spunea...

seria asta mi-a dorit din tot sufletul sa fie publicata la noi.chiar mi se pare super si sunt sigura ca va avea succes.abia astept sa apara primul volum.

Geanina spunea...

O stiam poveste. Oricum e asa de romantica si de ... aww<3 Fata buna reuseste sa il schimbe pe baiatul rau, asta isi doreste orice fata.
Ma bucur ca cei de la leda au pastrat coperta.:)

Anonim spunea...

Abia astept aparitia acestei carti.Apropo Madalina te poti uita putin peste blog si sa-mi spui ce parere ai: teia333.wordpress.com

Oanaaa. spunea...

Super :x abia astept sa o citesc si eu. Imi place mult subiectul

JustLaugh spunea...

imi place recenzia..si sper ca de curand sa o citesc si eu mi-a atras atentia de cand am auzit de ea:D

Ade spunea...

Ador cartea!

Jacqline spunea...

Trebuie sa mi-o cumpar :D
Pare o lectura perfecta pt o zi de vara, la piscina :)

Unknown spunea...

Oh, Doamne de cand vreau sa citesc cartea asta! Eu cred ca e chiar superba!!!

Ade spunea...

Abia astept sa o citesc!

Unknown spunea...

Am vazut si trailerul de la al doilea si uhhh...pare super. Sunt sigura ca toate cartile sunt pline de replici amuzante ceea ce ma incanta!

Unknown spunea...

Am visat azi-noapte aceasta carte...sper sa nu mai visez mult pentru ca o sa adorm la ore...Va dati seama ce cruzime?
Am inceput sa zic pe timp de zi ...Caut chimie Perfecta si n-o gasesc!, iar pe timp de noapte(in vis) o tin in brate.

Jacqline spunea...

Imi place contrastul dintre cei doi, el brunet si dur, ea blonda si angelica :D

Unknown spunea...

Da, la asta nu m-am gandit. Ai dreptate

Unknown spunea...

Dupa parerea mea seria e super si e MUst-Have

Unknown spunea...

Cred ca volumul al doilea o sa fie si mai tare...

JustLaugh spunea...

in ultimele zile am auzit atatea pareri bune despre carte:))..ca nu o sa mai dorm linistita pana nu o am:))

Unknown spunea...

Da...toata lumea o lauda si sunt prea curioasa in legatura cu aceasta carte

Patricia spunea...

cate carti sunt in seria asta??

Anonim spunea...

Este interesantă recenzia ta, am scris şi eu aici http://biblioteca-prafuita.blogspot.com/2012/05/simone-elkeles-chimie-perfecta.html o recenzie, e frumoasă şi interesantă şi a ta.
Cartea mi-a plăcut şi m-a determinat să o citesc încă o dată.
O zi magică,

OneBook4ABetterLife spunea...

Am citit toate cele 3 volume dar prima e cea mai frumoasa , romantica , captivamta. Mie asta mi-a placut cel mai mult . E foarte interesanta si o recomand tuturor.