luni, 14 noiembrie 2011

Nici moarta,nici angajata (Betsy, regina vampirilor #2) de Maryjanice Davidson


Nimic nu o poate face pe Betsy Taylor să renunţe la fetişul ei pentru pantofi, nici măcar atunci când moare şi se trezeşte în poziţia de nouă Regină a Vampirilor nu renunţă. Dar să fii conducătorul vampirilor nu e atât de grozav pe cât se crede,tot ai facturi de plătit. Iar Betsy e hotărâtă să trăiască pe cât de normal posibil, chiar dacă asta înseamnă să-şi caute un job.

O sarcină pe care o duce la îndeplinire cu ajutorul flerului ei, punând mâna pe un job de vis: vânzătoare de pantofi la Macy’s.
Nici că se putea mai bine, doar că noii ei prieteni o tot sâcâie exact când trebuie să se ducă la lucru. De parcă ea ar avea timp să socializeze, când sunt atâţia pantofi păcătos de frumoşi de încercat şi de cumpărat cu reducere. Apoi, se pare că vampirii încep să fie omorâţi în St Paul şi toţi pretind că Betsy ar trebui să facă ceva în privinţa asta.

Partea cea mai rea e că va trebui să ceară ajutorul singurului vampir care face să îi clocotească sângele: Sinclair cel atât de sexi. Acum,ea chiar calcă pe nisipuri mişcătoare,tocuri şi alte alea.

RECENZIE.
Nici moarta, nici angajata este un volum incantator, o poveste romantica, care imbina misterul, actiunea si momentele amuzante.
Dupa ce a fost transformata in vampir, a devenit regina vampirilor si s-a trezit casatorita pentru urmatorii o mie de ani cu Eric, Betsy este decisa sa nu mai aiba incredere in niciun vampir. Ceea ce ar fi foarte usor, daca nu ar trebui sa isi petreaca noptile urmarindu-si supusii, nu tocmai dornici sa se supuna, si incercand sa-i opreasca sa mai atace oameni.
Cu tot mai putini bani in cont si cu locuinta atacata de termite, Betsy decide sa se mute impreuna cu colegul ei de apartament, Marc, acasa la Jessica si incepe sa lucreze ca vanzatoare de pantofi la Macy's (o slujba de vis pentru o vampirita pasionata de pantofi).
Totul ar fi perfect daca sotul ei cel tradator nu ar incerca sa o faca sa-si piarda locul de munca nedemn pentru regina lui si daca, impreuna cu Tina, creatoarea lui, nu ar mai da buzna in casa ei, la cele mai ciudate ore, cu tot felul de povesti despre vanatori de vampiri. 
Cand Tina este atacata, Betsy decide ca este timpul sa puna mana pe vanatorii de vampiri care-si fac de cap in orasul ei si ii pun supusii in pericol.
Bineinteles ca Betsy nu se astepta ca temutii ucigasi, autonumiti Blade Warriors, sa fie un grup de adolescenti condusi de un preot, cum nu se astepta nici ca fetita adorabila pe care o tot gaseste cotrobaindu-i prin casa sa fie o fantoma.
 Curand, Betsy, Sinclair, Tina, Jessica si Marc isi dau seama ca razboinicii sunt manipulati din umbra de cineva mult mai periculos care are un plan sinistru.
Cu Sinclair, mai posesiv si mai protector ca niciodata si Jon, un vanator de vampiri decis sa o cucereasca, tot timpul pe urmele ei, lui Betsy ii e tot mai greu sa descopere cine este cel care o vrea moarta.
Inteligenta, incapatanta, sarcastica si sensibila, Betsy este o eroina fermecatoare si amuzanta, care incearca din toate puterile sa impace indatoririle de regina cu pasiunea pentru shopping si iesirile cu prietenii non vampiri.
Posesiv, protector, tandru si dominant, Eric este unul dintre cei mai seducatori eroi. Sentimentele pe care le nutreste pentru Betsy sunt sincere si tot mai puternice, iar momentele pe care cei doi le petrec impreuna sunt pasionale si amuzante.

Titlu: Nici Moarta, Nici Angajata
Titlul original: Undead and Unemployed
Titlul seriei: Betsy, regina vampirilor
Titlul original al seriei: Undead
Autoare: Maryjanice Davidson   http://www.maryjanicedavidson.net/
Editura: Nemira
Traducere: Dorina Tataran
Numar pagini: 280
An aparitie: 2011
Punctaj: 4/5

6 comentarii:

Enescu Sînziana spunea...

cat ma bucur ca a aparut si al doilea voulum. pacat ca se misca greu..in rtimul acesta in 10 ani poat termina de tradus seria

ioana alexandra spunea...

n-am citit inca primul volum dar mi-as dori reusesc sa le citesc pe toate

Oanaaa. spunea...

Ce dragut suna :))) trebuie sa mi-o iau si eu

JustLaugh spunea...

am mai citit despre carte si mi se pare amuzanta:))..trebuie sa o citesc si eu:)

Ade spunea...

Coeprta nu e cine stie ce CARTEA E SUPERBA

Unknown spunea...

Titlul este prea funny..Nici moarta Nici maritata :))