joi, 6 octombrie 2011

Recenzie Legaminte (Legaminte #1) de Ally Condie

În lumea în care trăieşte Cassia, nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Cineva, Societatea, hotărăşte pentru toţi: ce să mănânce, cu ce să se îmbrace, cu cine să se căsătorească sau unde să lucreze. Când Cassia află că cel mai bun prieten al ei îi va fi Pereche, consideră această alegere perfectă. Nu pentru mult timp însă, căci imaginea care-i apare pentru o fracţiune de secundă pe microcardul ce conţine date despre Perechea ei aparţine unui alt băiat.Viaţa ei de până acum, atât de atent rânduită, este complet dată peste cap, iar consecinţele acţiunilor ei nu se lasă mult aşteptate.

Legăminte este prima carte dintr-o trilogie despre riscurile asumate în numele iubirii, despre prietenie, speranţă şi curaj.

Roman publicat în 31 de țări.


RECENZIE.
Legaminte de Ally Condie este un roman tulburator despre o societate distopica care le-a rapit oamenilor dreptul de a alege ,de a fi liberi, de a trai asa cum isi doresc si alaturi de cine isi doresc, inchizandu-i intr-o lume a supunerii, in care toti accepta  fara impotrivire, ceea ce societatea alege pentru ei, ceea ce societatea decide ca e corect.
Razvratirea e aspru pedepsita, viata oamenilor e bazata pe probabilitati, pe manipulari, planuri ascunse, otraviri si crime atunci cand acestia se impotrivesc si se revolta. Toti oamenii sunt egali, viata le este controlata pana in cele mai mici detalii, de la ceea ce mananca, imbraca,citesc, sau li se alege sa iubeasca. Toti muncesc pentru a nu avea timpul necesar sa-si puna intrebari sau sa-si doreasca o schimbare, iar in putinele ore libere, dupa munca si inainte de stingerea planificata la o anumita ora care nu poate fi incalcata, activitatile lor, drumetii, intalniri sau jocuri sunt atent supravegheate.
Cum ar putea supravietui dragostea adevarata intr-o astfel de lume? Cum ai putea lupta pentru iubire cand nu ai dreptul sa-l iubesti decat pe cel ales pentru tine?
Acestea sunt intrebarile carora Cassia incearca sa le descopere raspunsul inainte de a fi prea tarziu. Inainte de a-l pierde pe Xander, cel mai bun prieten al ei si baiatul pe care societatea l-a ales pentru ea, inainte de a-si pune familia in pericol si inainte de a se indragosti cu toata puterea de Ky, baiatul al carui chip trist i-a fost dezvaluit ca potentiala pereche de microcardul ei.

11 comentarii:

Andreea spunea...

Chiar originala povestea.Imi place.

Darkflayer spunea...

Originala atat povestea cat si coperta

Oanaaa. spunea...

Mie imi place cum suna, desi, era mai bine daca pastrau copertile originale..

JustLaugh spunea...

tot..am zis ca vreau sa citesc cartea asta!:))..e superba:D..dar coperta parca putea sa fie si mai buna..;D

Ade spunea...

Inca nu am citit cartea dar o sa o fac!

Zipy spunea...

Mie nu prea mi se pare cine stie ce.

Ade spunea...

Ce subiect interesant

Ade spunea...

:X

Unknown spunea...

Coperta imi aminteste de ziare si nu prea imi place

Unknown spunea...

Continutul cred ca este ok desi nu am citit-o deocamdata

Unknown spunea...

Preferam copertile originale