marți, 12 iulie 2011

Ingerul Mecanic (Dispozitive Infernale #1) de Cassandra Clare


Tessa Gray, o adolescentă de şaisprezece ani, traversează oceanul pentru a-şi găsi fratele. Destinaţia ei este Anglia, în plină epocă victoriană, dar ceva terifiant o aşteaptă în Lumea de Jos a Londrei, unde vampiri, vrăjitori şi alte creaturi supranaturale bântuie străzile iluminate cu gaz.

Numai vânătorii de umbre, războinici hotărâţi să scape lumea de demoni, menţin cât de cât ordinea în acest haos. Răpită de misterioasele Surori Întunecate, membre ale unei organizaţii secrete numite clubul Pandemonium, Tessa află curând că ea însăşi face parte din Lumea de Jos şi că este posesoarea unui talent rar: puterea de a se transforma, după propria-i voinţă, într-o altă persoană. Însă Magistrul, o figură misterioasă care conduce clubul, nu se va da în lături de la nimic pentru a face ca puterea Tessei să-i aparţină.

Fără prieteni şi hăituită, Tessa se refugiază la vânătorii de umbre de la Institutul din Londra, care jură să-i găsească fratele dacă ea îşi va folosi puterea pentru a-i ajuta. Tessa descoperă că e fascinată, în aceeaşi măsură, de doi prieteni buni: James, a cărui frumuseţe fragilă ascunde un secret mortal, şi Will, cel cu ochi albaştri, ale cărui stări de spirit schimbătoare, alături de o ironie caustică îi ţin pe toţi la distanţă... pe toţi în afară de Tessa. Pe măsură ce căutarea lor îi atrage tot mai adânc în inima unei urzeli oculte care ameninţă să-i distrugă pe vânătorii de umbre, Tessa îşi dă seama că ar putea fi nevoită să aleagă între a-şi salva fratele şi a-şi ajuta noii prieteni să salveze lumea şi că dragostea poate fi cea mai periculoasă magie.

10 comentarii:

Oanna spunea...

Am citit primele 2 volume din Instrumente mortale asa ca abia astept sa apara si seria aceasta.
Coperta este superba.

Geanina spunea...

Ador coperta, Big Ben:)
Foarte tare seria, as vrea sa aflu mai multe detalii despre Will:)

Darkflayer spunea...

eu nu am citit seria instrumente,dar cartea asta pare super interesanta

Madalina spunea...

Si mie imi place foarte mult coperta.E atat de frumoasa.Abia astept sa citesc Ingerul mecanic :)

bloodsister spunea...

Intr-adevar,foarte frumoasa coperta!De abia astept acest volum.

Andreea spunea...

O alta serie minunata

Oanaaa. spunea...

Superbaa! Toata lumea ar trebui sa o citeasca

Ade spunea...

Coperta e superba!

JustLaugh spunea...

atatea..pareri de bine am citit despre seria asta:D..trbuie sa o citesc si eu neaparat!:)

Ade spunea...

Nici eu nu am citit seria :(