vineri, 23 noiembrie 2012

Cartea Pierduta a Vrajitoarelor de Deborah Harkness

Cartea Pierduta a Vrajitoarelor, primul volum din seria omonima scrisa de Deborah Harkness, va fi lansat la targul de carte Gaudeamus de editura Litera.

In inima Bibliotecii Bodleiene din Oxford, profesorul universitar Diana Bishop descopera fara sa vrea, in cursul cercetarilor ei, un manuscris alchimic aflat sub o vraja.
Desi se trage dintr-un neam vechi si celebru de vrajitoare, Diana nu vrea sa aiba de-a face cu vrajitoria, asa ca, dupa o analiza sumara, returneaza manuscrisul. Dar descoperirea ei pune in miscare o intreaga lume fantastica, atragand pe urmele sale o sumedenie de demoni, vrajitoare si vampiri.
Manuscrisul gasit de Diana si considerat pierdut de secole, este ravnit de toti acestia, iar faptul ca ea este singura creatura care poarte rupe vraja o transforma intr-o tinta.
Printre creaturile care se strang in jurul Dianei se numara si vampirul Matthew Clairmont, un genetician pasionat de teoriile lui Darwin. Impreuna, Diana si Matthew pornesc sa descifreze secretele manuscrisului.
Dar relatia care se infiripa intre vampirul de o mie cinci sute de ani si vrajitoarea ale carei puteri sunt legate printr-o vraja ameninta sa spulbere pacea fragila care domnea de multa vreme intre creaturi si oameni - si cu siguranta va transforma lumea Dianei.

6 comentarii:

ioana alexandra spunea...

am de gand sa-mi iau cartea asta
pana acum cateva zile nu stiam de ea, dar m-am indragostit de descriere la prima vedere:):)

Cristina spunea...

Intereant. sunt curioasa cum va evolua relatia celor doi; fiind creaturi diferite, probabil ca au si caractere diferite(si cred eu si dificile).
E draguta coperta, mult mai draguta decat cele recent aparute

Madalina's Books spunea...

Si eu am fost atrasa de descriere de cand am citit-o :). O sa mi-o iau cat de curand.

Anonim spunea...

Eu am citit-o si mi-a placut foarte mult! O recomad cu caldura celor pasionati de carti de acest gen, este foarte captivanta! Intrebarea mea este, se stie ceva despre cand va aparea tradus si volumul doi?

roxana spunea...

mult prea captivanta, o ador si de cand am cumparat-o nu ma pot dezlipi de ea insa mai am putine pagini si o termin de citit :( si eu as vrea sa stiu cand o sa apara volumul doi.

Adda BN spunea...

Anul acesta va aparea sigur la editura Litera volumul 2!Abia asteptttttt!:X