sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Under the Never Sky de Veronica Rossi

Under the Never Sky, primul volum din seria distopica omonima de Veronica Rossi, va fi publicat in 3 ianuarie 2012 de editura HarperCollins.

De cand e in in exterior, a supravietuit unei furtuni eterice, i s-a tinut un cutit la gat si a vazut oameni ucisi. Dar asta este si mai rau.

Exilata din casa ei confortabila, Aria stie ca sansele ei de a supravietui in pustietatea din exterior sunt slabe.
Daca nu o prind canibalii, furtunile electrice o vor face. A fost invatata ca pana si aerul pe care il respira o poate ucide.
Apoi, Aria intalneste un strain numit Perry. E salbatic, periculos, dar e si singura ei speranta.
Un vanator pentru tribul sau intr-o lume fara mila, Perry o vede pe Aria lipsita de aparare si fragila, exact cum se astepta sa fie un locuitor din interiorul domului. Dar si el are nevoie de ajutorul Ariei, ea  e cea care detine cheia rascumpararii nepotului lui.
Diferiti din toate punctele de vedere, Aria si Perry trebuie sa se accepte unul pe celalalt pentru a supravietui si pornesc impreuna intr-o calatorie periculoasa printre canibali si lupi.
Alianta lor putin probabila va schimba pentru totdeauna soarta celor care traiesc sub cerul nesfarsit.

RECENZIE.
Cu sute de ani in urma schimbari climatice care au produs furtuni electrice violente au ucis mare parte dintre locuitorii planetei, silindu-i pe supravietuitori sa se retraga sub pamant in domuri. Stiinta a evoluat ajutandu-i pe locuitorii domurilor sa duca o viata lunga, lipsita de pericole, teama si boli, spre deosebire de triburile din afara domurilor, care supravietuiesc cu greu furtunilor violente, lipsei hranei si bolilor mortale.
Aria, a trait intreaga viata in domul Reverie, petrecandu-si timpul in realitati virtuale care portretizeaza perfect diverse perioade din istoria omenirii impreuna cu prietenii ei. Cand mama ei dispare, Aria accepta sa incalce regulile si sa patrunda intr-o zona distrusa a domului impreuna cu fiul consuluilui, sperand ca va afla de la acesta ce s-a intamplat cu mama ei. Dar totul ia o turnura neasteptata cand acesta straneste un incendiu si le ataca pe ea si pe cea mai buna prietena a ei.
Salvata in ultima clipa de un necunoscut misterios, Aria devine tinta consulului Hess, care incearca sa o invinuiasca de incendiu si o alunga, lasand-o sa moara in pustiu.
Fratele liderului tribului Valurile, Perry si-a dorit intreaga viata sa devina conducatorul tribului si sa-i conduca pe membrii acestuia intr-o zona lipsita de pericolul furtunilor electrice si unde hrana putea fi gasita mai usor. Cand Talon, fiul fratelui sau, este rapit de soldati, Perry crede ca el a declansat atacul acestora patrunzand in dom si salvand-o pe fata prinsa in incendiu. Atacat de fratele sau, Perry fuge sperand sa reuseasca sa-l salveze pe Talon si o gaseste pe Aria, singura si inspaimantata, in mijlocul pustiului, in timpul unei furtuni electrice.
Intr-o lume terifianta, populata de canibali si haite violente de lupi, sub permanenta amenintare a furtunilor, Perry si Aria se aliaza pentru a-si gasi nepotul si mama si pornesc impreuna intr-o calatorie peiculoasa spre cel care i-ar putea ajuta sa patrunda din nou in dom.
Under the Never Sky este un volum fascinant si captivant, plin de actiune si rasturnari de situatie, personaje puternice, tradari si secrete, pe fondul unei lumi post apocaliptice bantuita de furtuni electrice.
Volumul este narat din doua puncte de vedere, capitolele alternand intre Aria si Perry, intre modul in care acestia percep lumea din jurul lor si aventurile prin care trec.
Perry, baiatul puternic, curajos si impulsiv, maturizat fortat de copilaria dura, a trait toata viata in tribul condus de fratele sau, vanand si protejandu-i pe membrii acestuia de pericole. Afectati de mutati provocate de furtuni, unii membri ai tribulului numiti marcati, printre care si Perry, au simturile mai dezoltate decat oamenii obisnuiti, fiind capabili sa vada sau sa auda lucruri aflata la mare departare, sau sa simta emotiile si sentimentele altor oameni. Bazandu-se pe simturile sale, Perry o protejeaza pe Aria, o invata sa lupte si sa supravietuiasca in lumea tulburatoare pe care o strabat.
Aria devine incetul cu incetul mai puternica, mai increzatoare in fortele proprii, in cel alaturi de care descopera frumusetea si salbaticia lumii pe care nu a mai vazut-o niciodata pana atunci.
Relatia dintre cei doi evolueaza firesc, incepand cu primele momente marcate de tensiune, frica si neincredere, pana la sustinere si prietenie, apropiere si tandrete. Cu toate acestea, nu relatia romantica primeaza, ci dorinta de a-si salva si proteja familia, loialitatea fata de cei apropiati, fata de trib si de scopul care i-a adus impreuna.
Personajele secundare fermecatoare (Roar, Talon, Cinder) puternice si marcate de propriile destine, tragedii si suferinte, te fac sa-ti doresti cel putin un spin-off al seriei, in care sa afli mai multe despre trecutul lor si despre abilitatile lor remarcabile, uneori mai mult un blestem decat o binecuvantare.
Voi astepta cu nerabdarea continuarea acestui volum spectaculos, care m-a tinut cu sufletul la gura de-a lungul capitolelor si aventurilor prin care trec personajele.

Titlu: Under the Never Sky
Titlu seriei: Under the Never Sky
Autoare: Veronica Rossi
Editura: Atom UK
Numar pagini: 376
Punctaj: 5/5

10 comentarii:

ioana alexandra spunea...

imi place citatul de pe coperta
si numele de Aria:)

Andreea spunea...

Foarte frumoasa cartea.Ador numele Aria:X

Darkflayer spunea...

imi place cartea

Zipy spunea...

"A million ways to die." Asta a fost dur!!

Oanaaa. spunea...

Hihi, Aria ca.. acea Aria, din Micutele Mincinoase ;))

JustLaugh spunea...

si mie imi palce numele de Aria:)..si cartea e ok:)

Ade spunea...

Mie nu-mi place numele Aria :D si descrierea e f interesanta

Unknown spunea...

Eu sunt foarte curioasa in privinta acestei carti pentru ca este o distopie

Unknown spunea...

Are un nume foarte frumos si coperta e foarte draguta. E cea mai draguta dintre toate

Anonim spunea...

Michael Kors market-place [url=http://www.michaelkors--handbags.com/]Michael Kors handbags[/url] trust in online read red-hot white sale Michael Kors handbags, Michael Kors poker-faced www.michaelkors--handbags.com satches,take upon oneself bags, wallets, watches. Furlough shipping!